.

Para neydi. Bir eşyaya verilen kıymetti. Ama insanlar zaman geldi öyle bir hale geldiler ki her şeylerini para için satar oldular. Dostluklarını, arkadaşlıklarını,  kardeşliklerini, sevgililerini. Geri dönüp baktığımda babaanneye para istediğinde verirse canım derdi. Vermezse deli derdi. Çünkü annem zengin bir kadındı. Yılların sonunda fakirleştirilmiş ve aşağılatılmıştı. Sonra gel zaman git zaman baktım ki kadınlar erkekler tarafından fakirleştirilip aşağılanır olmuştu. Ben üniversiteye gittiğimde bir baktım bu seferde hocalarımız aynıydı. Onların istediğini yaparsak akıllıydık, yapmazsak deliydik. Ve hep zenginlik önce erkeklere bahşedilirdi. Çünkü güçlü kadın ezilmeyen kadın bu safsatalara karşı karşıt duruş gösterebilirdi. İyi avukat tutar, yalan söylemleri bastırabilirdi. Ben bunun farkında olduğum için güçlü bir kadın olmak için okudum. Ancak bir baktım ki bu sisteme diğer bazı kadınların da menfaatleri karşılığı düştüğüydü. Para ihtiyacı için kötüleyen erekelerin yanında durup onlarla birlik olabiliyorlardı. Bazen bu kişiler iş arkadaşınız, bazen okul arkadaşınız,  bazen de kardeşiniz. Siz gömülürken onlar yaşıyordu. Sonunda bu durumla baş edemeyen kadınlar ses çıkartınca ya cinayetlerle ya da tımarhanelerle karşılaşıyorlardı. Çünkü onlar bu düzende fakirleştirilmiş ve hep haksızdı. Yani çoğu annelerimiz, halalarımız, ablalarımız, teyzelerimiz hep haksızdı. Peki, bu düzenin karşıtı neydi tabi ki İslam’dı. İslam’da zekât ve sadaka gibi unsurlar, mirasın kadına da verilmesi gibi unsurlar bu olayları tersine çevirecekti. O yüzden güçlü kadınlar olacağından islamafobıa adı altında aslında toplumlardaki fakir topluluklar ve tabi ki kadınlar baskılandı. Yani İslam karşıtlığı aslında bir nevi güçlü ,zengin toplulukları istememekti. İslam’da para yerine önce insani değerler ön plandaydı. Yani düşene yardım edilir, zalime karşı mazlum korunur, küçüklere şefkat edilir,büyüklere saygı duyulurdu. Aynı zamanda gerçekten inançlı insanlar ve Yahudilerin de aynı değerler altında toplandığı yıllarca gözlenmişti. Demek ki toplumlardan din uzaklaştırıldığında yerine konan para insanlığın bitişini getirmekteydi. Bu dünya insanlar için imtihan yeri olduğundan insanlık bitmesiyle dünya da bitmekteydi.

Sonuç insanlık bitişiyle diğer taamların tadı da bozulmuştu. Anlayabilen insanlar bir üst seviyeye geçmek asil, insanlık değerlerinin olduğu bir alana geçmek istemekteydi. Burası da tabi ki cennet olabilirdi. 

Ölümün, öldürmenin, paranın, hırsın, ihtirasın, kavganın olmadığı bir yer. İşte insan ancak burada sonsuz saadeti ve insanlığı tadabilecekti. Cennette buluşma dileğiyle.