Erzincan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Oran, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki istihdam potansiyeline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Oran, Erzincan OSB’de ihracat ağırlıklı farklı sektörlerde faaliyet gösteren 83 fabrikanın aktif olarak üretim yaptığını, ayrıca 7 fabrikanın da yapımının devam ettiğini belirtti.
Mevcut durumda faaliyette olan 83 fabrikanın yaklaşık 5 bin kişilik istihdam kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Oran, yapımı süren 7 fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 2 bin kişiye daha iş imkânı sağlanacağını söyledi. Böylece Erzincan OSB’de toplam istihdam kapasitesinin 7 bin kişiye ulaşması hedefleniyor.
2026 Sonu İçin 4 Bin Yeni İstihdam Öngörüsü
Ahmet Oran, 2025 yılı içerisinde OSB’de yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edildiğini hatırlatarak, “2026 yılının sonuna kadar bu rakamın 4 bine ulaşmasını bekliyoruz. Bu artış, hem sanayi yatırımlarının hem de iş gücü piyasasına yönelik teşviklerin sahadaki karşılığını gösteriyor” dedi.
İşverenlerle Birebir Görüşmeler
İŞKUR olarak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işverenlerle bir araya geldiklerini aktaran Oran, yapılan toplantılarda mevcut, devam eden ve planlanan yatırımların ele alındığını belirtti. Ayrıca istihdamı artırmaya yönelik teşvik programları ve destekler hakkında işverenlere detaylı bilgilendirme yapıldığını kaydetti.
“Başarı Sahada İnşa Edilir”
Açıklamasında sahada olmanın önemine vurgu yapan Oran, alan hâkimiyeti olmadan başarının mümkün olmadığını belirterek, “İşverenlerimiz ve milletimizle omuz omuza sahadayız. Kağıt üzerindeki rakamların arkasındaki gerçek emeği yerinde görmek bizleri son derece etkiliyor” ifadelerini kullandı.
Ahmet Oran, iş birliğinin önümüzdeki süreçte daha da güçleneceğine olan inançlarının tam olduğunu belirterek, Erzincan OSB’de faaliyet gösteren tüm işverenlere başarı ve bol kazanç temennisinde bulunarak teşekkür etti.





