Prof. Dr. Naci Görür, Güneydoğu Anadolu’da yaşanan deprem facialarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda Karlıova-Bingöl-Erzincan Bölgesine sürekli dikkat çekiyor. Peki Erzincan bu depreme ne kadar hazırlıklı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6’lık depremler 10 ili etkiledi. Yıkıcı etkisi nedeniyle dünyanın en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen depremlerin ardından Türkiye gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi. 

Uzmanlar, her an bu gerçeği bilerek yaşanması gerektiği ve kentlerin depreme dirençli hale getirilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor . Jeoloji Profesörü Naci Görür hemen hemen her bağlandığı yayında Erzincan ve Bingöl için ciddi uyarılarda bulunuyor. “Ciddiye alınmak için daha neyi bekliyorlar” diyen Görür, “Bingöl-Karlıova ve Marmara bölgesinde bekledikleri depremler için artık bağırmayı geçip, çığlık aşamasına geçtik” dedi.

Kahramanmaraş merkezli  7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından Hatay’da gerçekleşen 6,4 ve 5,8’lik depremlerin tetikleyebileceği başka depremlerle ilgili uyarılarda bulunmak için canlı yayınlara bağlanan Görür, yerel yönetimlerin harekete geçmesi gerektiğini ve halkın bu konuda baskıcı bir tavır sergileyerek yönetimi harekete geçirmesinin şart olduğunu vurguladı.
Karlıova-Bingöl-Erzincan bölgesine dikkat!

Toz bulutu Erzincan’ı olumsuz etkiliyor Toz bulutu Erzincan’ı olumsuz etkiliyor

Karlıova-Bingöl-Erzincan bölgesinde 7 şiddetinin üzerinde depremler beklediklerini dile getiren Naci Görür, şu açıklamalarda bulundu; “Bölgedeki son deprem 1794 yılında oldu. Hem Kuzey Anadolu fayı hem Doğu Anadolu fayı üzerinde deprem bekliyoruz. O çevrede olan insanların ve yerel yönetimlerin çok dikkatli olması ve merkezi yönetime baskı lazım. Depremi durduramayız ama depremin verdiği zararları minimize etmek için elimizden geleni yapacağız.”

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz