Erzincan'da jeotermal kaynakların bulunduğu bölge olan Ekşisu'da 40 dönümlük kapalı alanda kurulan jeotermal seranın ilk hasadı Vali Hamza Aydoğdu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Erzincan'da trafik polisleri bayram yolcularını ikramlarla karşıladı Erzincan'da trafik polisleri bayram yolcularını ikramlarla karşıladı

Valilik ve İl Özel İdaresinden ruhsat alarak uzun süre kaynak araştırması yapan yatırımcı Tuncay ve Baycan Sarısu kardeşlerin devlet desteğiyle kurduğu 40 dönümlük  jeotermal sera ile Erzincan'da modern tarımın temelleri atıldı.

Erzincan'ın Jeotermal Isıtmalı Serasında Ilk Hasat Gerçekleşti! (9 1280X846

Serada incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, Erzincan'ın ilk jeotermal serası hakkında açıklamalarda bulundu.

Erzincan için hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulunan Aydoğdu, "Yaklaşık 40 bin metrekarelik kapalı alanda ilk ürünümüzü alıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 40-60 kişilik bir istihdam getirecek burası. Yan tarafta da 120 dönümlük bir yer tahsis ettik. Ben ümit ediyorum ki aynı zamanda bizler 120 dönümlük tahsisden sonra jeotermal suyla üretilen organize sanayi konusunda da ilk adımları atmış olacağız. İnşallah Erzincan'ın bu sera anlamında üretim kapasitesi artacaktır. Bu Erzincan'ımız için tarım anlamında çok büyük bir kazançtır." şeklinde konuştu.

Yatırımcı Baycan Sarısu ise Azarbaycan'da sercılık yaptığını Türkiye'de ilk jeotermal serasını Yozgat'ta ikinci serasını ise Erzincan'da kurduğunu belirtti. 

Sarısu, " Burada 120 dönümlük sera kurulumu başlattık. 40 dönümü bitti. Üretime geçtik. Bugün itibariyle ilk hasadımızı yapıyoruz. 10 gün sonra ise projenin devamı olarak 40 dönüme başlanacak. Allah nasip ederse ondan da 11. ayın sonları gibi ilk fidemizi yeni seramıza dikeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Erzincan'ın Jeotermal Isıtmalı Serasında Ilk Hasat Gerçekleşti! (1) 1280X960

Erzincan'ın Jeotermal Isıtmalı Serasında Ilk Hasat Gerçekleşti! (2) 1280X960

Erzincan'ın Jeotermal Isıtmalı Serasında Ilk Hasat Gerçekleşti! (9) 1280X710

Erzincan'ın Jeotermal Isıtmalı Serasında Ilk Hasat Gerçekleşti! (7) 1280X960

Editör: Sena ERDOĞAN