Günümüzde iş stresi ve yoğun tempolu çalışma hayatına adapte olmak kolay değil. Stresin ve yoğunluğun üstesinden gelmek için birçok kişi güne kahve içerek başlıyor. Peki enerjinizi yüksek tutmak için tek seçenek kahve mi? Sabah tüketebileceğiniz, en az kahve kadar enerji veren besinleri sizler için sıraladık;

Su: Kişinin sabah yorgun uyanmasının nedeni vücudun uykudayken susuz kalması olarak açıklanıyor. Bu nedenle sabahları uyanıldığında ilk olarak 1 bardak su içilmeli.

Yumurta: Protein açısından oldukça zengin olan yumurtaların içerisinde enerji seviyesini destekleyen B vitamini ve kolin bulunur.

Elma: Araştırmalar, kuersetin açısından zengin gıdaları tüketmenin, egzersiz yapılmadığı  zamanlarda bile dayanıklılığı ve enerji kapasitesini artırdığını gösteriyor. Beyin hücrelerini aktif olarak koruyan bir antioksidan olan kuersetin ise elmalarda bulunuyor.

Şeflerin sır gibi sakladığı mutfak tüyoları Şeflerin sır gibi sakladığı mutfak tüyoları

Yoğurt: Doğal ve şekersiz yoğurt, sabahları enerji artışı için sağlıklı bir kalsiyum, yağ asitleri ve protein karışımı içerir.

Yulaf ezmesi: Bu karbonhidrat türü, enerjiye dönüştürülmesi kolay ve hızlı bir besindir. Ayrıca yulaf; B vitaminleri ve demire kadar, enerji üretim sürecine yardımcı olan birçok vitamin ve mineral içerir.

Muz: Karbonhidrat, potasyum ve B6 vitamini kaynağı olan muz, sabaha zinde başlamak için en besleyici yiyeceklerden biri. Çünkü B6 vitamini, enerji üretmek için önemli bir bileşenler arasında  yer alır.

Bitter çikolata: Bitter çikolatanın içinde yüksek oranda yer alan kakao, enerjiyi artırmaya yardımcı olduğu gibi odaklanmayı da artırır. Bitter çikolata ayrıca az miktarda kafein de barındırır bu da vücuda güzel bir enerji kaynağı oluşturur.

Editör: Sena ERDOĞAN