Astrolojik harita kişiye tüm hayatında yardımcı olacak ve yol gösterecek önemli bir araçtır. Bazen doğum taşları eksik elemente ve kişinin gezegenlerine göre seçilir. Tema bazlı doğum taşları tercih edilse de bu eksik elementi doldurmak için etkili bir yoldur. Var olan enerjiler ön plana çıkarılarak eksik yönler unutulmamış olur. Kişi herhangi bir unsurun eksik olup olmadığını kolayca öğrenebilir.

Burçlara göre doğal taşlar seçilirken, kendi başlarına büyük mucizeler yaratmaları beklenmemelidir. Doğal taşlar evrenin iyileştirici titreşimini içeren birer enstrümandır. Doğru seçim, düzenli kullanım ve enerjisel temizlik ile kişinin yaşamı üzerinde de olumlu etkileri olacaktır.

Genel olarak kişinin burcuna göre doğal taş seçerken öncelikle burcunu ve ay burcunu göz önünde bulundurması gerekir; eğer kişi bu bilgileri bilmiyorsa güneş burcuna göre de seçim yapabilir. 

Burca Göre Doğal Taş Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Burçlara veya doğum taşlarına göre doğal değerli taşlar doğum taşı uyumlu olarak da adlandırılabilir.

Uyuma şekline göre kişilik analizi! Uyuma şekline göre kişilik analizi!

Zodyak’ın her burcuna bir veya daha fazla değerli taş atanabilir. Bu taşlar doğum taşları olarak da isimlendirilir ve eski zamanlardan beri birçok inancın önemli bir parçası olarak görülür. Bu taşların temel varsayımları, bir kişinin burcunun, kişinin potansiyel ama gizli güçlerini ortaya çıkaracak bir veya daha fazla değerli taşla eşitlenmesi durumudur.

Doğum taşlarının bir kişi üzerinde ruhsal ve fiziksel düzeyde koruyucu ve iyileştirici özelliklere sahip olduğuna inanılır.

Burçlara Göre Doğal Taşların Faydaları Nelerdir?

Burçlara göre değerli taş seçmenin avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Beden, ruh ve zihin arasında bir denge sağlar.
  • Her gezegen farklı bir burcu etkiler. Tüm doğal taşlar farklı gezegenlerin enerjilerini içerir. Bu nedenle, enerjileri kendi fikirlerinize göre kullanmak için, taşların burçlara göre temasını dikkate almak gerekir.
  • Değerli taşlar ve burçların özellikleri uyumlu ise, arzu edilen etkiler daha hızlı bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu da sizi olumlu bir ruh haline sokmaya, duygularınızı dengelemeye ve olumsuz duygu ve düşüncelerden arındırmaya yardımcı olur.
  • Dahası, burçlara atfedilen taşlar sadece sembolik bir etkiye değil, aynı zamanda etkili bir etkiye de sahiptir: Bir değerli taşı sadece görünüşünü beğendiğiniz için ya da size iyi şans getireceğini düşündüğünüz için seçebilirsiniz.

Burçlara Göre Doğal Taş ve Özellikleri Nelerdir?

Tüm doğal taşların birbirinden farklı iyileştirici özellikleri bulunur. Bir ve aynı taşın tek bir özelliği yoktur. Burçların karakterlerine bağlı olarak taşlar etkilerini farklı özelliklerle gösterirler. Bir taş birkaç burç üzerinde olumlu etkiye sahip olabilir. Önemli olan, burcun özelliklerini taşın özellikleriyle birleştirmektir.


Koç Burcu

Koç burcu, Mars tarafından yönetilir. Şiddetli savaşçılar olan Koçlar, tüm engellerin üstesinden gelir ve her zaman üstünlüklerini gösterirler. Maceracı ve iyimserdirler. Koç burcu için önerilen doğal taşlar sahibine sağlık ve mutluluk getirir, pozitif enerji çeker. Kehribar, akik, yakut, ametist, safir, kaplan gözü, kedi gözü, sitrin, garnet, hematit, oniks ve yeşim taşı koç burcu için tercih edilen taşlardandır.

Multicolor Kadın Kehribar kolye 2 – Kehribar Kolyecim

Boğa Burcu

Boğa burcu, ilk bakışta ketum hatta huysuz bir insan gibi görünse de samimi bir ilişkiye girdiklerinde sıcak ve sevecen bir yapıya sahip oldukları ortaya çıkar. Boğa burcu kişileri dengeli ve sabırlı olarak bilinir.

Gezegeni Venüs’tür. Burçlara atanan doğal taşlar arasında bu burç için seçilen taş, onun doğal güzelliğini ortaya çıkaracak ve yaşamını olumlu yönde etkileyecektir. Zengin renk tonlarına sahip taşlar Boğa burcu için uygundur. Akik, turkuaz, safir, akuamarin, zümrüt, elmas, kedi gözü, mercan, yeşim taşı ve gül kuvars boğa burcu için tercih edilen taşlardır.

Safir Taşı Gümüş Kolye - 3 mm - Taş Sandığı

İkizler Burcu

İkizler burcu, Merkür tarafından yönetilir. Bu burçta olan insanlar genellikle meraklı olarak bilinir. İletişim kurmayı severler, sürekli yeni insanlarla tanışırlar ve girdikleri her ortama uyum sağlarlar. İkizler, geçinmesi kolay, uyumlu insanlardır. İkizler sık sık fikir değiştirdikleri için onları sakinleştiren ve rahatlatan taşlar uygundur. Oniks, alexandrite, yeşim, kaplan gözü, aytaşı, akuamarin, inci, yeşil ve mavi safir ve jasper tercih edilen taşlardır.

Maskot Boy Kaplangözü Taşı Tesbih

Yengeç Burcu

Yengeç burcunu simgeleyen Ay’dır. Duygusal ve hassas kişiler olarak bilinirler. Yengeçler bir diğer yandan kötümser bir karakterdedirler. Burçlara karşılık gelen doğal taşlardan Yengeç’in karamsarlığını azaltabilecek ve onları mutlu edebilecek olanların kullanılması tavsiye edilir. Elmas, opal, mercan, aytaşı, kaplan gözü, lal taşı, kalsedon, Alexandrite (Aleksandrit) taşı mücevher, inci, yakut ve zümrüt tercih edilen taşlardır.

LAL TAŞI NEDİR VE FAYDALARI NELERDİR — Steemit

Aslan Burcu

Güneş, Aslan burcunu temsil eder. Baştan çıkarıcı ve kendinden emin kişilerdir. Aslan burçları kişileri için maddi durum ve rahatlık önemli konulardır. Eleştiri kabul etmek istemeyen kişilerdir. Genellikle iyimserdir ve her zaman verdikleri kararların doğru olduğunu savunurlar. Bu da onları kibirli yapar. Aslan burcu insanları Güneş’ten aldıkları enerji nedeniyle cesur olmak üzere yaratılmışlardır. Kehribar, kaplan gözü, safir, jasper, Alexandrite (Aleksandrit) Taşı Mücevher ve elmas tercih edilen taşlardır.

Aleksandrit (Alexandrite), Aleksandrit Taşı, Aleksandrit Fiyatları,  Aleksandrit Taşı özellikleri, Doğal Aleksandrit | laboratoriomaradona.com.ar

Başak Burcu

Merkür tarafından yönetilen Başaklar zeki, mütevazı, çekici ve dengelidir. Başak burcunun mükemmeliyetçiliği bir sorundur. Hayatlarını bir plana göre yaşayan bu burçların sosyal çevreleri çok geniş değildir; çok yakın arkadaşlarla idare ederler. Başak burçları ihtiyatlı insanlardır. Burçlar için doğal taş seçerken Başak burcunun bu özelliği göz önünde bulundurulmalıdır. Zirkon, zümrüt, amazonit, sitrin, akik, ametist, safir, kalsedon ve kuvars tercih edilen taşlardır

Zirkon Taş Nedir? – Still Gümüş

Terazi Burcu

Terazi burcunun gezegeni Venüs’tür. Terazi burcu kişileri iyi bir mizah anlayışına, eşsiz zekaya ve bunu doğru kullanma becerisine sahiptir. Aşk ve aile ilişkilerinde ise sorunlu ve eleştireldirler. Akik, yeşim, inci, topaz, elmas, zirkon, zümrüt, aytaşı, opal, malakit, ametist ve gül kuvars tercih edilen taşlardır.

İnci Kolye - Kültür İncisi ( 7 mm ) - Taş Sandığı

Akrep Burcu

Akrep burcunun gezegeni Mars’tır. Akrep burçları en enerjik kişilerdir. Öte yandan, soğuk Plüton’un etkisi altındaki Akrepler kendi içlerinde çelişkiler yaşarlar. Bulunduğu ortama enerjilerini kolay şekilde yayan Akrep burçları, dış dünyaya modlarını yansıtma konusunda oldukça başarılıdır. Duygularını uçlarda yaşayan Akrep burçlarının dengede kalabilmesi için kendilerine uygun, doğru taşı seçmeleri önemlidir. Lal taşı, akik, jasper, elmas, mercan, sitrin, zümrüt, inci, aytaşı, obsidyen, opal, yakut, topaz ve turkuaz tercih edilen taşlardır.

RUBYCA Takı Yapımı için Toptan Doğal Kırmızı Jasper Değerli Taş Yuvarlak  Gevşek Boncuklar 1 Tel - 10 mm : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiye

Yay Burcu

Jüpiter’in burçlarından biri olan Yay, toplumun saygın bir üyesidir. Bağımsızlıklarını sevdikleri için kendilerine öğüt verilmesine, ne yapmaları ya da nasıl yaşamaları gerektiğinin söylenmesine tahammül edemezler. Samimi ve enerjik Yay burçlarına en uygun doğal taşlar, ametist, yakut, topaz, kalsedon, sitrin, turkuaz, yakut safir, dumanlı kuvars ve obsidyen taşlarıdır.

Sitrin Doğal Taş Dizi Şeffaf AAA - Eminönü Boncuk

Oğlak Burcu

Oğlak burcunun gezegeni Satürn’dür. Oğlaklar dışarıdan bakıldığında sert ve duygusuz görünürler.Ama sıcak kanlı kişilerdir. Utangaç bir burç olmalarına rağmen, her zaman hedefleri için savaşır ve istediklerini elde ederler. Burçlara göre doğum taşı seçerken Oğlak burçları hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak bir taş seçmelidir. Topaz, yeşim taşı, jasper, oniks, kehribar, inci, ametist, mercan, akik, kedi gözü, siyah opal, malakit, kaplan gözü, burç taşı ve turkuaz tercih edilen taşlardır.

Ametist kristall Tumlad small - Soul Factory

Kova Burcu

Kova burcunun gezegeni satürn’dür. Hassas, saf ve hayal düyasında yaşayan kişilerdir. Ama aynı zamanda sistematik ve rasyonel düşünen ve hedef odaklı burçlardır. Kova burcu için doğru taş, onların zayıflıklarını dengeler ve niteliklerini ortaya çıkarır. Kehribar, malakit, ametist, florit, safir, turkuaz, akik ve akuamarin tercih edilen taşlardır.

Orijinal Turkuaz Doğal Taş Çeşitleri - Eminönü Boncuk

Balık Burcu

Balık burcu aynı zamanda Jüpiter’in de burcudur. Balık burcu kişiler yetenekli ve oldukça hassas kişilerdir. Fakat ne istediklerini çoğu zaman kendilerde bilemezler. Bunun nedeni sık ruh hali değişimleridir. Aynı zamanda en saygın burçlardan biridirler. Balık burcu için burçlara göre doğal taşlar arıyorsanız, kesinlikle değişen ruh hallerini dengelemelerine ve saygınlıklarını göstermelerine yardımcı olacak bir taş seçmelisiniz. Kehribar, mercan, yakut, ametist, turkuaz, akik, inci, opal, kuvars ve florit tercih edilen taşlardır.

Opal Taşı Özellikleri ve Faydaları - seaymarket.com

Burç ile Uyumlu Doğal Taş Kullanmak Zorunlu Mu?

Burcunuzun taşına bağımlı kalmak zorunda değilsiniz; kalbinizde başka bir taş varsa kalbinizin sesini dinleyebilirsiniz. Örneğin strese iyi gelen doğal bir taş olan siyah turmalini burcunuzla uyumlu olmasa da gönül rahatlığıyla enerji çalışmalarında kullanabilirsiniz.

Doğum Ayına Göre Doğal Taşlar

Ocak Ayı: Garnet

Şubat Ayı: Ametist

Mart Ayı: Akuamarin ve Kan Taşı

Nisan Ayı: Pırlanta

Mayıs Ayı: Zümrüt

Haziran Ayı: İnci ve Aytaşı

Temmuz Ayı: Yakut

Ağustos Ayı: Peridot

Eylül Ayı: Safir

Ekim Ayı: Opal

Kasım Ayı: Sitrin

Aralık Ayı: Turkuaz

Editör: Saliha Kara