Bu durumlarda hem sağlıklı hem de pratik atıştırmalıklar kurtarıcılarımız oluyor. Bizde sizlere evde kolayca hazırlayıp işe, okula götürebileceğiniz birkaç pratik alternatif hazırladık

1.     Yumurta Muffinleri: Yumurtaları çırpıp, içerisine doğranmış sebzeler, peynir ve baharatlar ekleyin. Karışımı muffin kalıplarına döküp 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta saklayabilir ve iş yerinde tüketebilirsiniz.
2. Overnight Oats (Gece Bekletilmiş Yulaf): Bir kavanoza yulaf ezmesi, süt veya yoğurt, meyveler ve tatlandırıcı ekleyin. Karışımı karıştırıp kavanozu kapatın ve buzdolabında gece boyunca bekletin. Sabah işe giderken kolaylıkla yanınıza alabilirsiniz. Üzerine fındık, ceviz veya tarçın ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Uyuma şekline göre kişilik analizi! Uyuma şekline göre kişilik analizi!

2.     Avokado ve Peynirli Sandviç: Tam buğday ekmeği üzerine ezilmiş avokado ve dilimlenmiş peynir ekleyin. İsteğe bağlı olarak maydanoz, domates veya salatalık da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sandviçi streç film ile sarıp, iş yerine götürebilirsiniz.
4. Yoğurtlu Smoothie: Blenderda yoğurt, meyve ve biraz sütü bir araya getirin. Smoothie'yi uygun bir şişeye koyup buzdolabında saklayabilir, iş yerinde tüketebilirsiniz.
5. Fırında Poşetle Pişirilmiş Peynirli Yumurta: Yumurtayı bir fırın poşetine kırın ve içerisine dilimlenmiş peynir, sebzeler ve baharatlar ekleyin. Poşeti bağlayıp, 200 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iş yerinde tüketebilirsiniz.

6. Soslu Zeytin Salatası: Salça ve sarımsağı zeytinyağında hafifçe kızartalım. Mümkünse yuvarlak doğradığımız zeytini, mısırı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim. 3-5 dakika pişirelim. Altını kapatıp, ince ince doğradığımız maydanozla dereotunu da ekleyip karıştıralım. Tuzunu ayarlayıp, servis tabağına alalım. Zeytininiz tuzlu ise tuz kullanmayın.

7. Patates köftesi : Patatesleri orta kıvamda haşlayın ve sıcakken ezin ama çok da püre gibi olmasın. Ilınan patatesin üzerine yumurta, ince kıyım doğranmış taze soğan, maydanoz, un ve baharatları ekleyip karıştırın. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Bu patatesli karışımdan parçalar koparın ve yuvarlayıp avucunuzun içinde biraz yassı şekil verin. (Bu esnada elinize yapışıyorsa, elinizi hafifçe unlayabilirsiniz.) Kızgın sıvı yağda kızartın. Kızaran köftelerin fazla yağını alması için servis tabağına kağıt havlu serin. Kapalı bir kaba veya ekmek arasında yanınıza alabilirsiniz

Editör: Saliha Kara