AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

Erzincan Milletvekilleri mesajlarında: "Asrın felaketiyle yasa boğulan ülkemizde deprem binlerce can aldı. Acımız hâlen devam ediyor. Yaralarımızı sarmak için tüm Dünyadan yardımlar geldi. Ülkemiz tek oldu. Erzincan olarak biz geçmişte yaşadığımız acıların bilinciyle depremi en iyi anlayan ilk yardıma koşan illerden olduk. 


13 Mart 1992 gününün üzerinden tam 31 yıl geçti. Gözlerimizin önünde halen yıkıntılar, kulaklarımızda da yakınlarını kaybedenlerin figanları taptaze duruyor.

Seçime sıcak havada giriyoruz Seçime sıcak havada giriyoruz

Depremlerde ölmek  şehir insanının kaderi olmasın. Tevekkül bunu gerektirmiyor. Tedbir almadan tevekkül etmek Yüce Yaradan’ın bizlere emrettiği kader anlayışında yok zaten. 

Buradan Erzincanlı hemşerilerime sesleniyoruz. Deprem sigortalarında lütfen gerekli ciddiyeti gösteriniz. Biz depremle yaşamaya mahkûm bir şehrin evlatlarıyız. Bu gerçeği bilinçli bir vatandaş olarak beynimize kazımalıyız. 

Erzincan'da ülkemizde olduğu gibi yaşanan son büyük felaketin ardından tüm binalarımız da tarama kontrol çalışmaları yapılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın desteği ile devletimiz  gerekli hassasiyeti göstermektedir. Rabbim bizlere böyle acılar bir daha yaşatmasın.  

Devletimiz güçlü ama milletimizin yüreği birliği daha güçlü. Yaralarımızı el ele gönül gönüle vererek en kısa zamanda saracağız. 
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Eyyup TAŞ
 

Editör: Merve Kiraz