KARS (AA) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi öğrencileri, Türkiye'nin yüksek yerleşim yerlerinden Sarıkamış ilçesinde yaban hayatı incelemek ve gözlem için doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ekoturizm konusunda bölgeyi tanıma ve tanıtmayı amaçlayan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, Keklik Vadisi, Sulu Dere ile Soğuksu bölgesinde 7 kilometrelik güzergahta doğayı fotoğrafladı, kuş gözlemledi ve çöp topladı.

Öğrenci grup lideri Eren Ilgaz Baştuğ, AA muhabirine, Veteriner Fakültesi öğrencileri olarak yeni kuracakları "Yaban Hayatı Gözlem ve Koruma Kulübü" öncesinde böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Keklik Vadisi'nden başlayan doğa yürüyüşünün Soğuksu mesire alanında son bulduğunu dile getiren Baştuğ, "Yaklaşık 7 kilometrelik rotada yerdeki izleri değerlendirdik, hayvanların patikalarına baktık, dışkıları inceledik, kuş gözlemledik. Ayrıca rotamız üzerindeki çöpleri topladık bitiş noktamıza vardık. Bize destek veren fakültemiz dekanı Prof. Dr. Mete Cihan ve Prof. Dr. Zati Vatansevere, Doğa Korum Milli Parklar Müdürlüğüne, KuzeyDoğa Derneği ve Susuz Belediyemize çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yalancı Güneş: Yalancı Güneş Nedir, Nasıl Oluşur? Yalancı Güneş: Yalancı Güneş Nedir, Nasıl Oluşur?

Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Fatma Naz Esen de doğa gezisinde KuzeyDoğa Derneği'ndeki gönüllülerin kendilerine dürbün, kamera ve kuş gözlemini öğrettiğini, faydalı bir doğa etkinliğinin olduğunu anlattı.

Dördüncü sınıf öğrencisi Göktürk Dündar ise Veterinerlik Fakültesi öğrencisinin, yaban hayatı üzerinde bilgisi olması gerektiğini düşünerek etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz bunları öğrenirken çok heyecanlıydık, şimdi öğretirken de çok heyecanlandık sevindik. Herkese teşekkür ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa