Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi

MÜSİAD Erzincan şube Başkanı Ertan Buyruk deprem felaketi ile ilgili açıklamalarda bulunarak: "50 bin gibi canlarımızı kaybetmişiz böyle bir AFAD görülmemiş diyoruz ama maalesef ki bir kısmı ise ne olursa olsun benim olsun diyerek koltuk savaşında, Allah hakkımızda hayırlısını versin" dedi. 

Buyruk açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Evet asrın felaketi bu olmalı. İnsanların aciz kaldığı felaket bu.
Bu musibetlerden ders almayı nasip et Allahım biz aciz kullarına. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki Elbistan depremleri Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı. Elazığ'da çok sayıda bina yıkıldı. Ardın da hiç görülmemiş Hatay’da, Konya Sivas’da, Niğde borda ayrı fay hatlarında depremler oldu. Ve olmaya da devam ediyor. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Depremlerde 50 bine yakın can kaybı yaşandı. Bölgede yaklaşık 13,5 milyon insanın yaşadığı 1300 km den fazla alanı kapsayan deprem asrın felaketi olarak ilan edildi. Allah ülkemize milletimize bir daha bu tür felaketler yaşatmasın, bizlere bu acıları bir daha göstermesin. Kul olarak aciz bir varlığız. Mevlam buyuruyor ki; emroldugu gibi dos doğru olunuz. Şunuda unutmayalım ki Türkiye’de son zamanlarda deprem üzerine depremler oluyor. Doğal afetler yanısıra birde siyasi depremler meydana geliyor. “Koyun can derdinde kasap et” derdinde misali çok çabuk 50 bin gibi canlarımızı kaybetmişiz böyle bir afad görülmemiş diyoruz ama maalesef ki bir kısmı ise ne olursa olsun benim olsun diyerek koltuk savaşında, Allah hakkımızda hayırlısını versin. 
İnsanı yasat ii devlet yaşasın, anlayışıyla hareket etmemiz gerektiğini unutmamak gerekiyor."

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Merve Kiraz