Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kentte 27 Aralık 1939'da yaşanan büyük Depremde hayatını kaybeden vatandaşların defnedildiği Piri Sami Hazretleri Türbe ve Mezarlığı'nda  bulunan 1939 Erzincan Deprem Şehitliği Anıtını ziyareti esnasında Erzincan’da depreme dayanıklı olmayan binaların olduğuna dikkat çekerek bunu rapor haline getirerek bakanlığa sunduklarını ifade etti. 

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, şehitlik anıtında dua ettikten sonra burada bir açıklama yaptı. Başkan Aksun yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; “Erzincan’ımız çeşitli tarihlerde depremlerle karşı karşıya kalmış deprem kuşağı üzerinde olan bir şehir. En son 1992 depremindeki şehitlerimiz var, bundan önce de 1983'te deprem şehidimiz yok ama yine bir deprem yaşamışız. 

Yapılan son inşaatlarda depreme dayanıklı, depremin standartlarına uygun imalatlar yapıldığı için bu önümüzde inşallah bir deprem beklemiyoruz ama olduğunda da şehrimizin depreme hazırlıklı olduğu düşüncesindeyiz. 

“MAKYAJLANMIŞ BİNALAR”

‘Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi’ yapılıyor ‘Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi’ yapılıyor

1992 depreminde makyajlanmış olan birkaç binanın acilen yıkılması gerekiyor bunları da Çevre Şehircilik Bakanlığımız inşallah gereğini yapacaktır. 

Bizim Erzincan Belediyesi olarak talebimiz Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızdan da yıkıldıktan sonra yapılıyor ama bir sürü canımız gidiyor bu tür problemli olan makyajlanmış binaların tespitinin yapılıp uzun vadeli kredilerle bir an önce yıkılıp yapılması noktasında raporumuzu sunduk. İnşallah gereğini sayın Bakanımız talimatlarıyla gerçekleştirir. Erzincan’ımız %100 depreme hazır hale gelen bir şehir statüsüne kavuşmuş olur.

Ben şimdiden geçmişte Rahmeti Rahman'a kavuşan tüm Deprem Şehitlerimizi Rahmetle anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Erzincan’ımıza da böyle bir badirenin inşallah vuku bulmaması için Yüce Mevlaya dua ediyoruz. Tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Mücahit Özdemir