"Onların gülen yüzleri, bizim en büyük zaferimiz, en değerli madalyamızdır" "Onların gülen yüzleri, bizim en büyük zaferimiz, en değerli madalyamızdır"

Başkan Aksun mesajında; “İstiklal Marşı’mızı 12 Mart 1921’de Meclis’te kabul edilerek ayakta okunmasından bugüne bütün bir millet, milyonlarca kez bu marşı ayakta okuyarak istiklaline ne kadar düşkün olduğunu, istiklalinden asla hiçbir şart altında vazgeçmeyeceğini bütün cihana haykırmıştır.

Bu gün her defasından daha gür bir ses ve imanla, daha içtenlik ve sorumluluk bilinciyle, daha derin bir öz güven ve aşkla marşımızı tekrar etmeli; bu marşın doğduğu şartları ve kararlılığı içimizde hissetmeliyiz.

İstiklalimize uzanacak her türlü karanlık eli daha silahına uzanmadan kırmalı, Türk’ün asla istiklalsiz yaşayamayacağını cihana asrın idrakiyle donanmış olarak yeniden göstermeliyiz.

Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklalini tehlikeye düşürmesin ve bir daha onu İstiklal Marşı yazmaya mecbur etmesin. Mehmet Akif’in o gün ne demek istediği bugün daha iyi anlaşılmaktadır. 

Bizi milletçe birleştiren İstiklal Marşımızın ifade ettiği madde ve mana etrafında birlik olmak ve İstiklal Marşımızın ruhunda yeniden milli bağımsızlığımıza sahip çıkmak zorundayız.

Milletimizin tüm hissiyatına tercüman olan bu marşı yazdığı için milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Merve Kiraz