AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,  13 Şubat Erzincan'ın kurtuluşunun 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar. 

Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır;  Merkezi Kahramanmaraş olan, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sebebi ile Milletçe derin üzüntü yaşamaktayız.

Bu felaketin, Devletimiz ve Milletimizin birlik, dayanışma, azim ve kararlılığı ile kısa sürede atlatılacağına inanıyoruz. İlk Günden İtibaren Yardıma koşan Devletimize, STK’larımıza, Derneklerimize, tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Bizler de Erzincan Milletvekilleri olarak Depremin İlk Gününden itibaren Hatay İlimizde depremzede vatandaşlarımızla birlikte olup sahada çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Kalbimiz ve dualarımız, hayatını kaybeden ve bu süreçte yaralanan tüm vatandaşlarımızla birliktedir.

Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Erzincan Milletvekilleri mesajlarında : " Verilen onurlu ve büyük bir mücadele ile Erzincan’ın yiğit, mert ve vatanperver insanları 13 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtulup özgürlüğüne kavuşmuş olup Kurtuluş’la birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmişlerdir. 105 yıl önce vatanları için kanlarının son damlasına kadar savaşan kahraman şehitlerimiz sayesinde bu günleri yaşıyoruz. Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşen mazlum ve mağdur bir milletin dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiği ve bugün, göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz sayesinde Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yılını hüzünle kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle , 
Erzincan’ımızı bizlere bahşeden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dediler.

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz