AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,   Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladılar.

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: "Camilerimiz insanımızın manevi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, Vatan ve aile sevgisinin, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlardır.

Bu yönüyle camilerimiz, huzur ve güven ortamının oluşmasında, kardeşlik bilincinin gelişmesinde, ilim ve irfan sahibi bir neslin yetişmesinde etkili olmuştur.

Camiler bu misyonlarıyla kültür ve medeniyetimizin çok önemli bir parçasını oluşturmuştur. Bulunduğu şehire ruh ve mana katmış, toplumsal hayatı şekillendirmiştir. Aziz milletimizin ruhuna tercüman olan İstiklal Marşı’nın “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.” dizeleri ibadet yerlerine millet olarak yüklediğimiz anlamı, veciz şekilde ortaya koymuştur.

Allah’ın evleri olarak kabul edilen bu kutsal mekânlarda hizmet veren din görevlilerimiz; dini konularda halkımızın aydınlatılması, toplumsal konulara çözüm getirilmesi, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli bir görev üstlenmişlerdir.

İyiliği emredip kötülüklerden sakındıran, güzel ahlaklı olma öğütleyen, öğütlemenin yanında çevresindekilere en güzel şekilde örnek olan tüm din görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle,  1-7 Ekim tarihleri arasında  kutlanan olan ‘‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’nın İlimiz, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederken ifa ettikleri görev itibariyle toplumumuzun manevi mimarları olan bütün din görevlilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz" dediler.

Editör: Doğu Gazetesi