Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, Ulalar Cemevi’ne bir ziyarette bulundu.

Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, beraberinde müftü yardımcıları İsmail Yılmaz ve Kâzım Ural ile birlikte Erzincan Ulalar Cem ve Kültür Evi’ne bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında İl Müftüsü Burhan Çakır, “Diyanet İşleri Başkanlığımız anayasal bir kurumdur. Ayırım yapmaksızın bütün vatandaşlarımıza din hizmeti sunmakla görevlidir. Müftülük olarak din hizmeti konusunda birlikte çok önemli hizmetler gerçekleştirilebilecektir. Hepimiz müslümanız, bu memleketin evlatlarıyız. Rabbimiz bir, peygamberimiz aynı farklı bir yönümüz yoktur. Her 10 Muharrem günü, Hz. Hüseyin’in ve 72 Müslüman’ın Kerbelâ’daki şehadetinin acısını yüreklerimizde hissederken bu tarihi olaydan ders almalıyız. Düşmanların hile ve tuzaklarına fırsat vermemeliyiz. Müslümanlık ve vatandaşlık kimliğimizi daima öne çıkararak birbirimize kenetlenmeliyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi karşılıklı sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma gibi güzel davranışlarla güçlendirmeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olsak bile aynı güçten canlar olmamız kardeşliğimizin bir gereğidir” dedi.

Ulalar Yunus Emre Cem Ve Kültür Evi Başkanı Rıza Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, cemevinin bölümlerini ziyaret ettirerek yapılan etkinlik ve ibadetlere dair bilgiler verdi.

Editör: Doğu Gazetesi