Deprem olasılığının yüksek olduğu Erzincan’da valilik risk tespiti için çalışmalara başlıyor.

Mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon oluşturan valilik , tüm binaları depreme karşı inceleyip riskli yapıları ortaya çıkaracak.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta ülkeyi yasa boğan deprem felaketlerinden sonra, vatandaşların yaşadıkları konut, iş yerleri ile okulların deprem dayanıklılığı noktasında durumlarının yeniden gözden geçirilmesinin hem devletin hem de vatandaşların ortak kanaati olduğu belirtildi.

Kongre ve Kültür Merkezindeki bu eksiklik şaşkınlığa sebep oldu! Kongre ve Kültür Merkezindeki bu eksiklik şaşkınlığa sebep oldu!

Bu kapsamda, Valiliğin 14 Şubat 2023 tarihli ve 20530 sayılı yazısı gereği "Erzincan Yapı Stoğu Değerlendirme Komisyonu" kurulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Komisyon, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde mühendis ve mimar olarak görevli 21 personelden oluşturulmuştur. Komisyonumuzca ilimiz sınırları içindeki yapıların durumu hızlı şekilde gözden geçirilerek, risk teşkil edebilecek yapılar ortaya çıkarılacak ve bu amaçla tüm binalarımız bilimsel metotlara göre değerlendirilecektir."
Komisyonun çalışmaları deprem olasılığı nedeniyle hızlı bir şekilde ilerleyecek.(AA)

Editör: Merve Kiraz