Terörden arananlar listesine her geçen gün eklenen yeni isim, harfler ile zengin olmamak içten bile değil. 

Kıymanın bozulduğu nasıl anlaşılır? Kıymanın bozulduğu nasıl anlaşılır?

Türk milleti varoluşundan bu yana dışarıda düşmanları ile mücadele ederken, yine ne yazık ki içeride de düşman ile her dönemde mücadele etmiş, içeride ve dışarıda düşmanı hiçbir zaman eksik olmamıştır. Bu durum göz önüne alınarak, belli dönemlerde arananlar listesi yayınlanarak, konu ile ilgili halktan da hassasiyet beklenmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, “Terör Suçlarının Ortaya Çıkarılmasına veya Delillerin Ele Geçirilmesine ya da Suç Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül” başlığı ile çıkarmış olduğu yönetmelik gereği çeşitli kategorilerde aranan şahısları bulanlara, bulunmasında yardımcı olanlara ödül veriyor. 
Yayınlanan yönetmelik ile birlikte üst düzey terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yardımcı olanlara 8 milyon TL’ye kadar ödül verilebiliyor. 
Kırmızı kategoride 390, Mavi kategoride 153, Yeşil kategoride 315, Turuncu kategoride 417 ve Gri kategoride 1173 olmak üzere toplam 2.448 terör örgütü mensubu bulunuyor. Kırmızı renk kategorisinde aranan şahıslar için 8 milyon TL’ye kadar, mavi renk kategorisinde 3 milyon TL’ye kadar, yeşil renk kategorisinde 2 milyon TL’ye kadar, turuncu renk kategorisinde 1 milyon TL’ye kadar, gri renk kategorisinde 500 bin TL’ye kadar ödül verilebilecek. 

KAÇ KİŞİ ARANIYOR BİLİYOR MUSUNUZ ?

2019 yılında arananlar listesi 1.302 iken geldiğimiz 2024 yılında bu sayı 2.448 oldu ve neredeyse bu liste iki katına çıktı. Yayınlanan listelerde PKK/KCK, DEAŞ, El Kaide, FETÖ, DHKPC, TKP/ML, Hizbullah, MKP gibi terör örgütleri mensupları bulunuyor. 

ARANANLARDA BAKALIM TANIDIĞINIZ VAR MI ?

Listede Murat Karayılan, Duran Kalkan, Fetullah Gülen, Adil Öksüz, Fehman Hüseyin, Salih Müslim, Enes Kanter gibi medyada yer alan tanıdık isimlerde bulunuyor. İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan arananlar listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.terorarananlar.pol.tr/tarananlar 

Editör: Adem Küçükkaya