Sağlık Bakanlığına bağlı 6400 hastaneden sadece 17'sinde bulunan merkez Erzincan'da hizmete girdi. Obezite Merkezinin tanıtımı amacıyla düzenlenen programa Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Prof. Dr. Emin Murat Akbaş, Endokrinoloji doktorları, diyetisyenler ve hastalar katıldı.

Obezite Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Öğretim Üyesi Nergis Akbaş, Prof. Dr. Emin Murat Akbaş, Başhekim Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin merkez hakkında bilgi verdiler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız şu ifadelere yer verdi;

‘’ Obezite Merkezi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde daha önceleri kurulan ancak Şubat ayından beri daha aktif hizmet veren bir merkez. Bu merkezde başta Prof. Dr. Emin Murat Akbaş ve Dr. Öğr. Üyesi Nergis Akbaş nezaretinde bir ekip tarafından, kilo vermek isteyen arkadaşlarımız ki hepimiz biliyoruz obezite çağımızın hastalığıdır. Obezite tedavisinde kilo vermek isteyen kilo vermeyi amaçlayan ama başarılı olamamış ya da bu kararı yeni vermiş olan hastlarımıza bir yaklaşımda bulunuyorlar, bu yaklaşım hem akademik disiplin içeriyor, akademik disiplinle birlikte sağlık sistemine entegre edilmiş, özel hastane hizmetinde bir sunumu biz devlet hastanesi bünyesinde hastalarımıza sunuyoruz. Burada psikolog arkadaşlarımız var, fizyoterapist arkadaşlarımız var, diyetisyen arkadaşlarımız var, yaşam koçlarımız var, halkla ilişkiler sorumlusu arkadaşlar var. Multidisipliner olarak bir ekip şeklinde hastaya yaklaşıyorlar, bu hastalarımızın sadece kilosunun altında yatan fizyolojik bir rahatsızlığı var mı? Önce bunu araştırıyorlar. Bundan sonra hangi etaplarla, hangi metotlarla faydalı olunabileceğini kendilerine iletiyorlar ve yaklaşık 6 aylık bir süreçte programa alınıyorlar. Başarılı olan birçok hastamız var, çokta ilginç bir mesaj verdiler, Şubat ayından beri Erzincanlılara yaklaşık 1 ton kilo verdirdik bu da arkadaşlarımızın ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesidir. Hakikaten burada bir hasta-doktor ilişkisi değil, akran ilişkisi mevcut. Hastalarımızın hepsi ekibimiz ile bir bütün olmuşlar. Bu bütün olmanın karşılığı olarak ta gayet başarılı bir şekilde hem mutlular, mutlu bir şekilde de burada kilo veriyorlar. Ben öncelikle arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, hakikaten yüzümüzün akılar. Biz de idare olarak elimizden geldikçe, arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah daha güzel, daha başarılı, daha iyi hizmetlerle Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin adını duyurmak bütün hedefimiz. Herkese tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

Obezite Merkezinde sorumlu hekimlerle birlikte, 2 diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, hemşire, yaşam koçu ve halkla ilişkiler birimlerinin yer aldığı ve uygulanan tedavi sürecinde hastaların sağlıklı ve kontrollü olarak kilo verdikleri belirtildi.

Editör: Doğu Gazetesi