Eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde görmek, öğretmen ve öğrencilerle bir arada olmak amacı ile ziyaretlerine devam eden İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Değirmen Köy İlkokulu, Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır İlkokulu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretmen Sibel Çakır Anaokulu, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi (Aile Okulu),  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu’nu ziyaret etti.

Aziz Gün, ziyaretler ile öğretmen ve öğrencilerin eğitim heyecanına dâhil oldu. Gerçekleşen ziyaretlerde dersliklerde, öğretmenler odasında, atölyelerde eğitim üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın  eğitim politikaları ve Erzincan’ın mevcut eğitim durumu üzerine değerlendirmeler yapan İl Millî Eğitim Müdürü Gün, öğrencilere okul kültürü, yardımcı kaynak kitaplar, destekleme ve yetiştirme kursları, liselere hazırlık çalışmaları, üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları, ulusal ve yerel projeler, okul- veli işbirliği, kitap okumanın önemi, etkili zaman yönetimi, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere katılım vb. başlıklarda tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı.

Değirmen Köy İlkokulunda, Flo Mağazacılık A.Ş tarafından gönderilen kışlık bot ve montların dağıtım törenine katılan Gün daha sonrasında Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır İlkokulunda 2-A sınıfı velilerince düzenlen "Bu Benim Eserim Tabak Sunum Yarışması'nı" ziyaret ederek velilerle sohbet edip okul veli işbirliğinin önemine dikkat çekti. Erzincan eğitim kervanına bu yıl dahil olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretmen Sibel Çakır Anaokulunu ziyaret ederek dersliklerde minik öğrencilerin misafiri oldu.

Hafta içerisinde ziyaretlerine devam eden Gün, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesinde düzenlenen Aile Okulu Sertifika Törenini ziyaret ederek mezun olan velilerimize belgelerini takdim etti. Günün bir başka ziyaretinde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç İlkokulu tarafından hazırlanan "Kültürel Değerlerimiz" konulu sergi açılışına katıldı.

Dr. Altay Cem Meriç öğrencilerle buluştu Dr. Altay Cem Meriç öğrencilerle buluştu

Eyyup TAŞ

Editör: Mücahit Özdemir