'Amaç Öğrenmekse eTwinning Her Yerde' sloganıyla her ilçede öğretmenler, eTwinning ile buluşturuluyor.eTwinning atölye çalışmaları her ilçede sırasıyla gerçekleştiriliyor. Öğretmenlerin eTwinning projeleri hakkında doğru bilgiler edinmeleri, yüz yüze etkileşimli ve işbirlikçi bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik yapılan atölye çalışmalarına bir yenisi daha eklenmiştir. Bu çalışmaların beşincisi ilimizin Kemah ilçesinde 30.12.2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Necatibey Ortaokulunda gerçekleştirilen çalışmaya ilçedeki okullardan 10 öğretmen katılım sağlamıştır.

Bir gün boyunca süren atölye çalışmasını eTwinning Erzincan İl Koordinatörü Meryem ÇELEBİ, katılım sağlayan öğretmenlerle birlikte Web2.0 araçları kullanarak,çeşitli uygulamalar ve etkinlikler yaparak, örnek projeler inceleyerek, grup çalışmalarıyla proje metinleri yazarak gerçekleştirmiştir. Çalışmaya katılan öğretmenlere proje yapmanın mesleki gelişime ve öğrenci gelişimine olan katkıları üzerinde durulmuştur. Çalışma sonunda yapılan değerlendirmede öğretmenler verimli bir uygulama olduğuna değinmişlerdir” denildi.

Editör: Doğu Gazetesi