Yurt Dışındayken Telefonda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar Yurt Dışındayken Telefonda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi tarafından yapılan haftalık programlar devam ediyor. Bu haftanın konuğu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paşa Yalçın idi. “Radyasyon ve İnsan Üzerine Etkileri” ni anlatan  Prof. Dr. Paşa Yalçın. “Teknolojinin gelişimi ile Radyasyon ile kuşatılmış durumdayız.” Dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevi’ndeki programda konuşan Prof. Dr. Paşa Yalçın, Maddelerin, Katı, sıvı ve gaz halleri üzerinde durdu. “Bizim göremediğimiz atomun kendi içerisinde küçük parçacıkları var. Atomun parçacıkları hareket halindedir.  Yani Kur’an’ın anlatımıyla hepsi zikir halinde Allah’ı zikretmektedirler. Bu parçacıkların hareketleri ile Allah’ı andığını biliyoruz. Bu Kur’an’daki ayetlerle de sabittir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Paşa Yalçın: “Teknolojiyi kullanırken her türlü zararlı ışınla muhatap oluyoruz. Bu ışınlar da insan’ın hücrelerine DNA’sına sirayet ederek hücre yapılarının bozulmasına sebep olmaktadır. Elimizde kullandığımız telefon, çevremizdeki baz istasyonları,  Evimizdeki modemler, televizyonlar, bilgisayarlar, mutfağımızda kullandığımız mikro dalga fırınlar, fritözler hemen hepsinin az veya çok radyasyon yaydığını biliyoruz. Bunları da bilerek kullanıyoruz.  Faydalı olduğunu bildiğimiz bazı ışımaların da muz gibi bazı gıda maddelerinde de bulunduğunu biliyoruz. Uzun süreli bunlara maruz kalmamamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Paşa Yalçın: “Bazı meyvelerin raf ömrünü uzatmak için radyasyona tabi tutularak, meyvelerin üzerindeki mikro canlıları yok ediyor, yediğimiz sebze ve meyveyi radyasyonlu hale getiriyoruz. Hastanelerimizde insanların radyasyona maruz kaldıkları bazı filmlerin belli bir zaman geçmeden tekrarlanmaması gerekir. Doktorlar bize ne zaman film çekildiğimizi sormadan yeni filmlerin çekimi için yönlendiriyorlar.  Bu ise hastalıkların kapısını aralamaktadır.” Şeklinde konuştu.

Çok sayıda katılımcının takip ettiği program sonunda Prof. Dr. Paşa Yalçın dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.  Paşa Yalçın’a Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Teşekkür belgesi verildi. 

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz