AKP Kadın Kolları Başkanı Rahşan KÜLÜNK Milletvekilliği A. Adaylığını açıkladı.
Külünk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Sayın İl Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım, teşkilatın her kademesinden burada bulunan yol arkadaşlarım

Çok değerli ailem ismini sayamadığım tek bir davetimle bu salonu dolduran tüm gönüldaşlarım kıymetli hemşerilerim can Erzincanlılar hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.
Hoş geldiniz…

Biliyorum hepiniz beni tanıyorsunuz ama ben yine de kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.1977 Sakarya doğumluyum. Asker ve siyasetçi bir babanın en küçük çocuğuyum.

İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara’da Lisans eğitimimi Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesinde tamamladım.

Erzincan barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyorum. Evli ve üç çocuk annesiyim.

2011 yılından beri Ak Parti ailesi içinde çeşitli görevler üstlendim. Şöyle ki;
2011-2013 yılları arasında Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı

2014-2019 yılları arasında Ana Kademe Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.

İliç’te bir işçi daha bulundu İliç’te bir işçi daha bulundu

2019 yılından beri de Erzincan İl Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapmaktayım.

Bugün ise bir KADIN olarak 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı profili ile karşınızdayım. Her daim gece gündüz demeden hizmet ettiğim Ak davamıza hizmet etmekten onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim.

Bu hayati önem taşıyan seçimde de her zaman olduğumuz gibi el ele, omuz omuza yeni başarılara ulaşacağımıza inancım tam

Kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesidir diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu davaya hizmet etmekten gurur ve onur duyuyorum.

Tarihinde hiç kadın vekil ile temsil edilmemiş Can Erzincan’ın ilk kadın milletvekili olabilme ihtimali bile beni heyecanlandırıyor.

Kurulduğu günden buyana Cumhurbaşkanımız liderliğinde tüm AK Parti hükümetlerinin kadına verdiği destek önem, hak ihlallerinin ortadan kaldırılması Cumhuriyet tarihinin en yüksek kadın vekil sayısına ulaşılması yönündeki çalışmalar aşikar olup takdire şayandır. Kaldı ki mevcut parlamentodaki kadın milletvekili sayısı yeterli olmayıp arttırılması gerekmektedir.

Burada değinmek istediğim birkaç önemli husus bulunmaktadır.

Ak Parti kişi hak ve hürriyetlerinin kısıtlandığı, mağduriyetlerinin yaşandığı,

İnsanların din ve vicdan özgürlüklerini yaşayamadığı mahrumiyetlere maruz kaldığı, mağduriyetlerin Türkiye’de hat safhaya ulaştığı,

Var olduğu iddia edilen ama gerçekte olmayan bir seçme seçilme hakkının gölgesindeki bir dönemde kurulmuştur. Burada şunun altını özellikle vurgulamak istiyorum. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı 11 Aralık 1934 yılında verilmiştir. Fakat bu hak görünürde vardır. Türk kadını seçebilmekte fakat başörtülü Türk kadını seçilememektedir.

Bu mağduriyeti Başı Kapalı olduğu için meclisde yemin töreni esnasında aşağılamalarla kürsüden uzaklaştırılmaya varacak şekilde yaşayan kadın milletvekilimiz mevcuttur.

Ne yazık ki bu acı dönemlere hepimiz birebir şahit olduk.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2001 yılında kurulan AK Parti tüm bu haksızlara, mağduriyetlere, mahrumiyetlere dur demesini bilmiştir.

Ve Türk kadınına gerçekten seçme hakkı AK PARTİ hükümetleri ve Cumhurbaşkanımızın çalışmaları sayesinde Ak Parti döneminde verilmiştir.

28 Şubat sürecinin iliklerine kadar yaşayan birisi olarak bu yaşananları asla unutmadım, unutturmayacağım.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu çağ dışı uygulamalara maruz kalmasına izin vermeyeceğim.

Türkiye bu saplantılı dönemlerden başı kapalı Vekillerin, Kaymakamların, Hakimlerin,  Savcıların,  kamusal alanda da her türlü hak ve hürriyetlerini kullandığı din ve vicdan hürriyeti gereklerini de yaşadığı bir döneme gelmiştir.

Ak Parti Hükümetlerinin insan ve hizmet odaklı çalışmaları sayesinde nerden nereye geldiğini anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Bu büyümenin, istikrarın ve hizmetin devamlılığı açısından 14 Mayıs’ da Erzincan olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz inşallah.

Daha dün Nevruz kutlamaları esnasında Mardin eski HDP milletvekili Ahmet Türk“bu dönem Abdullah Öcalan’ın özgürleşeceği bir dönemdir”diye söylemlerde bulunmuştur.

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim şiarı da düşünüldüğünde biz kimin kimlerle olduğuna dikkat edip 14 Mayıs günü zaferi göğüslemek için elimizden geleni yapacağız.

Bildiğimiz üzere 6 Şubat gecesi ülkemiz çok büyük bir felaket yaşadı. O bölgede yaşayan tüm vatandaşlarımız gibi bizler de tüm Türkiye olarak derinden etkilendik. Tek Yürek olmanın gereği yaraları sarmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık, azami gayret sarfettik. Buna rağmen insanların acıları üzerinden siyaset devşirenleri de hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bunu yapanları kamuoyunun vicdanına sunuyor, 14 Mayıs günü gereken cevabı sandıkta vereceklerine canı gönülden inanıyorum.

Asrın felaketinde yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza ALLAH’TAN rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum.Depremdenyara alan 11 ilimizinde en kısa sürede toparlanmasını temenni ediyorum. 

Bu döneme kadar benden desteğini esirgemeyen Ak Parti Teşkilatlarında görev almama vesile olan en başta CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan’a Erzincan’ın karlı dağı Sayın Binali Yıldırım beyefendiye, İl Başkanımız Sayın Mehmet Cavit Şireci’ye çok teşekkür ediyorum.

Burada beni yalnız bırakmayan en başta aileme, teşkilatlara, tüm dost ve sevdiklerime, basın mensuplarına çok teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

TÜRKİYE İÇİN ERZİNCAN İÇİN KADIN İÇİN DURMAK YOK YOLA DEVAM.
KALIN SAĞLICAKLA…
 

Editör: Merve Kiraz