Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz ile birlikte Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyaret esnasında üniversite çalışmaları ile ilgili bilgiler de edinen Müftü Çakır, 1 – 7 Ekim tarihleri arası yapılacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bilgi paylaşımında bulundu. Üniversite bünyesinde dört gün süreyle açılacak olan hat ve kitap sergisi ve diğer etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Yine Camiler Haftasını müteakiben, 18 Ekim tarihinde başlayacak olan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri üzerine yapılan planlamalar görüşüldü. Üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak olan konferans üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretin ardından Üniversite camiini gezen Müftü Çakır, caminin iki katında da incelemelerde bulundu. Üniversite gençlerinin istifade edebileceği şekilde bir kütüphanenin camiye kazandırılması gerektiğini, bu konuda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Üniversitenin sosyal tesislerini de gezen müftümüz daha sonra İlahiyat Fakültesi Profesörlerinden Prof. Dr. Âdem Dölek’e bir ziyarette bulundular.

Editör: Doğu Gazetesi