Anagold, başsağlığı mesajı yayınladı Anagold, başsağlığı mesajı yayınladı

Vali Mehmet Makas 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erzincan Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, gazetecilerin gününü kutladı.

Vali Makas açıklamasında; "Gazetecilik önemli bir meslek özellikle kamu yönetimini yönlendirmede, kamu çıkarını ön plana çıkarılmasında ve bizim gibi idarecilerin özellikle  üretim ve erkinlerinde bulunanların  seçilmiş kamuya atanmış insanların yönlendirilmesinde önemli bir etki unsuru. Dolayısıyla daha güzele gidebilmek, insanımızı daha refah seviyesi yüksek bir hizmetle memnun edebilmek adına sizin büyük bir desteğinize  her zaman ihtiyacımız var. Önemli olan verilen hizmetin tarafsız verilmesi, tamamen şahsi çıkarların değil de kamu çıkarların üstün tutulması aslı olandır, ve biz bunu da hamdolsun Erzincan'da çalıştığımız gazeteci ,televizyoncu  tüm arkadaşlarımızla müşahede edebilmekteyiz.

Allah eksikliğinizi vermesin sizler bizim görmeyen gözümüzsünüz, duymayan kulağımızsınız, bizim görmediğimizi sizler görüyorsunuz duymadığımızı sizler duyuyorsunuz. Her zaman eleştiriye açığız. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. 2,5 yıldır bir ve beraber çalışıyoruz,  zaman zaman farklı durumlar olmuştur ama eleştiriye açığız, eleştiride hiçbir sıkıntımız yok ama haksız yönde eleştiri olmasın, taraflı eleştiri olmasın, birilerinin yönlendirmesi olmasın yoksa insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yürüyen bu halkın içinden çıkmış çocuklarıyız, bizde köylü çocuklarıyız. Biliyorum ki gazetecilik mesleğini icra eden sizlerde her biriniz Anadolu insanısınız, burjuva çocuğu değil kimse dolayısıyla bu milletin daha refah seviyesine yükseltmek adına yol yürüyoruz. Ben halkla  sohbetlerimde hep belirtirim, bizim yolda yürüyüşümüzü  beğenmiyorsanız Allah rızası için bizi uyarın bu yaradılıştan değil ise biz bunu düzeltiriz derdimiz ne dua alabilmek , insanımızı memnun edebilmek, başkaca  bir derdimiz olmaz ,olamaz bu duayı alma bağlamında bize vermiş olduğunuz tüm desteklerden dolayı ben teşekkür ederim. Allah eksikliğinizi vermesin demokrasinin vazgeçilmez unsurudur gazetecilik, televizyonculuk çünkü kamu adına bu işleri takip ediyorsunuz, sizi de bir çıkarınız yok bir meslek icra ediyorsunuz, geçiminizi sağlıyorsunuz ama tarafız bir şekilde de milletin ortak sesi oluyorsunuz.

İnşallah bundan sonraki Erzincan hizmetimizde de meslek hayatımızda da  siz değerli kardeşlerimizin desteğini bekliyorum, eksikliğinizi Rabbim vermesin. Erzincan'da yaptığımız hizmette noksan varsa görmediğimiz varsa, bizi lütfen uyarın ben bu duygu ve düşüncelerle tekrar gününüzü kutluyorum. İnşallah daha güzel imkanlarla mesleğinizi icra edersiniz, şunun da farkındayız biz özellikle yerelde çalışan gazeteci kardeşlerimizin maddi bağlamda çok farklı sıkıntılarda mücadele ettiğinizde biliyoruz, elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz ama  bizimde yapabileceğimiz size destek verebileceğimiz imkanlarımız kısıtlı olabiliyor diliyoruz ki İnşallah ileride gazetecilik mesleğinizin değeri çok çok daha iyi algılanır, daha güzel yerlerde olursunuz, maddende manevi doygunluk bağlamında da zaten en üst seviyede olduğunuza da inanıyorum, çünkü bir haksızlığı dile getirebilmek bir yanlışı düzeltebilmek inanın manevi bağlamda en büyük hazzı bu hazzı da yaşadığınıza inanıyorum.

Allah tarafızlıktan ayırmasın, adaletten ayırmasın dolayısıyla tekrar gününüzü kutluyorum hepinize ailelerinize sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barış Yalçınkaya Vali Mehmet Makas'a teşekkür etti.

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz