Vali Mehmet Makas, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası Münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı
Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yaşlılık, insanın bilgeleştiği, deneyimlerinin zirve noktasına ulaştığı bir dönemdir. Sevgi, fedakârlık ve büyük bir özveriyle bizleri yetiştiren büyüklerimizin hayata tutunmalarını, yaşlılık dönemini huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak hepimizin öncelikli görevidir.

Bizler, anne ve babaya öf bile demeyi yasaklayan bir medeniyetin torunlarıyız. Hâl böyleyken büyüklerimizi baş tacı etmek, dertleriyle dertlenmek, sevinçlerine ortak olmak, değerli tavsiyelerini rehber edinmek bizim asli görevimiz olmalıdır. Çocuklarımıza, gençlerimize örnek ebeveynler olmalıyız. Zira bizlerin büyüklerimize karşı davranışları yarın bize karşı nasıl davranılacağını da gösteren bir ölçüttür. Geçmişi yaşatarak, kültürümüzün yarınlara aktarılmasına vesile olan büyüklerimize gereken saygıyı ve sevgiyi göstermek, insani görevimizdir. 

Projelerin değerlendirildiği toplantı yapıldı Projelerin değerlendirildiği toplantı yapıldı

Devletimiz, son yıllarda yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için bir dizi yasal düzenleme yapmıştır. Bizlerde Valilik ve tüm kurumlarımız olarak, büyüklerimizin ikinci baharlarını huzur içinde yaşamaları için insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşünceler içinde 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası’nın yaşlılarımızın sorunlarına çözüm bulmak, duyarlılığı artırmak ve büyüklerimizin yaşamımızdaki yerini hatırlamak açısından farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum.Tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, huzurlu, sağlıklı ve bereketli bir ömür diliyorum.” 

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz