Erzincan Valisi Mehmet Makas, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Makas, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Basın mensuplarına bazı haklar getiren ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı Kanun, 10 Ocak 1961 tarihinde Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup kanunun yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü ülkemizde ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin sürekli geliştiği günümüz dünyasında, tarafsız ve doğru haber yapan medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel, işitsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin arttığı günümüzde, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi açısından basın mensuplarımızın üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.

Demokratik yönetimlerin vazgeçilmez unsuru olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlar ve bireyler arasında veri akışını sağlayan düşünce, ifade, bilgi ve haber almanın da en etkili araçlarıdır. Bu nedenle meslek etiğinden ödün vermeden bilgi ve haber üreten medya sektörü, gelişmiş toplumların itici gücü ve sağlıklı işleyen demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri hâline gelmektedir.

Milletimizin âdeta gören gözü, işiten kulağı durumunda olan basın mensupları; vatandaşlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve kurumların yaptıkları çalışmaları, sundukları hizmetleri halkımıza duyurarak devlet ile vatandaş arasında bir köprü görevi üstlenmekte ve çalışmalarımızda bizlere önemli faydalar sağlamaktadır.İlimizin tanıtımına, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminede önemli katkılarda bulunan basın çalışanlarımızın, bugüne kadar gösterdikleri gayretli çalışmalarını bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle devam ettireceklerine inanıyorum.

Bu düşüncelerle, görevlerini yaparken ebediyete irtihal eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, gündeme taşıdıkları konularla ilimizin gelişimine önemli katkılar sunan, çalışma arkadaşlarımız olarak gördüğüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi