Veganlar, et, deniz ürünleri, yumurta, süt ve süt ürünleri, tereyağı, bal gibi hayvanlardan üretilen besinleri yemiyorlar. Bunun yerine bitkisel gıdaları ve baklagilleri tüketmeyi tercih ediyorlar. Uzmanlar bu beslenme türünün sağlık açısından olumlu yanlarını anlatmakla birlikte B12 vitamini, D vitamini, omega-3, iyot, demir, kalsiyum ve çinko açısından yetersiz beslenme riski taşıdığını da belirtiyor. Ancak vegan bireyler  bu riski bitkisel gıdaları bol tüketerek, vitamin ve mineral takviyeleriyle en aza indiriyor.

ŞOK'a İç Cephe Boyası/Tavan Boyası, Ayakkabılık Vestiyer, Avuç Taşlama, Darbeli Matkap, Promer 4+1 Merdiven geliyor! ŞOK'a İç Cephe Boyası/Tavan Boyası, Ayakkabılık Vestiyer, Avuç Taşlama, Darbeli Matkap, Promer 4+1 Merdiven geliyor!

Peki veganlar neyle besleniyor? Detaylar haberimizde…

Sebze burgerleri, domates, biber, mantarlı pizzalar, sebzeli turşulu kumpir, humuslu sandviç, domatesli-soya kıymalı makarna, nohut, mercimek, kuru fasulye, barbunya, bezelye, kısır, pirinç, bulgur, kinoa, mercimek köftesi, zeytinyağlı sarma, dolma, meyveli ya da rokalı bulgur salataları, kuru yemiş, mısır, vegan besinlerinden sadece bazıları. Bunun yanı sıra tereyağını devre dışı bırakan veganlar, yağ ihtiyacını zeytinyağı, ayçiçek yağı, ceviz yağı gibi bitkisel yağlardan karşılıyor.
 

Editör: Sena ERDOĞAN