Depremin tehlikesini algılamayı sağlayan bu yazılım yapay zeka sistemi kullanılarak entegre edildi. Zonguldak Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof.Dr.Şenol Hakan Kutoğlu Coğrafya Bilgi Sistemi destekli olarak yeni bir deprem yazılımı keşfetti.

Yapay zeka desteği ile başlattığı bu hamle fay hatlarındaki gerilimin gözlemlenmesini sağladı.

Marmara 1.Sırada!

Özellikle Türkiye'de en gergin fay hattının bulunduğu 4 farklı bölgede yapay zekanın tespiti ile açığa çıkarıldı. Yapay zeka sistemi Doğu Anadolu bölgesini 1. sıraya yerleştirirken Marmara Bölgesi'ndeki 3 farklı fayın 7 büyüklüğü üzerinde deprem üretebilme potansiyeline dikkat çekti.

Gergin Fayların Yer Aldığı İşte O Hatlar!

7 üzerinde deprem üretme potansiyeli bulunan bu fay kuzeyden değil Sakarya'nın güneyinden Geyve Pamukova hattını devam ederek Gemlik-Mudanya-Bandırma ve Erdek hattına kadar ilerliyor.

En İyi  C Vitamini Serumları En İyi C Vitamini Serumları

Bu bölgelerin son derece riskli olduğuna değinen Prof.Dr.Kutoğlu yapay zeka desteği ile oluşturulan bu fay hatlarının kırmızı, mavi ve yeşil tonlarına göre değerlendirdiğini ve fay gerginliğinin ortaya çıkarıldığını ifade ediyor. En gergin fayların Marmara bölgesinde birleştiği gözlerden kaçmıyor.

Editör: Doğu Gazetesi