Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında Erzincan’da başlatılan yardım toplama faaliyetleri ile ilgili olarak Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.
 
AFAD İl Müdürlüğü Toplantı salonunda Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları Mehmet Deniz Arabacı, Yunus Emre Temel ve Ömer Özbay, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mesleki odaların yöneticileri katıldı.
 
Toplantı kapsamında yaptığı konuşmasına, yaptıkları yardımlardan dolayı tüm Erzincanlılara teşekkür ederek başlayan Erzincan Valisi Mehmet Makas, konuşmasının devamında, “Hemşehrilerimizin destekleriyle ilimizde toplanan yardımları, AFAD Başkanlığı tarafından yapılan planlamaya göre ilimizden deprem bölgesine göndermeye devam ediyoruz. Bu kampanyaya desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza, STK'larımıza siyasi partilerimize, meslek odalarımıza, yerel yönetimlerimize, kamu kurumlarımıza, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar ilimizden afet bölgesine 230 tır, 72 kamyon yardım malzemesi gönderildi. 7 konteyner içerisinde 33 tuvalet, 6 banyo, 100 şofben ve 250 odun sobası gönderilmiştir. 

Kağıt 5 TL tedavülden kalktı mı? Kağıt 5 TL tedavülden kalktı mı?

Bununla birlikte, 712 personelimiz, 88 gönüllümüz, 2 arama kurtarma köpeği ve 80 iş makinesi afet bölgesine gönderildi. Katkıda bulunan herkese ilimiz adına çok teşekkür ediyorum. Yardım faaliyetlerimiz ihtiyaç duyulan malzemelere göre aralıksız devam edecektir.” dedi
 
Yapılan konuşmanın ardından, katılımcılar yapılan çalışmalar  hakkında bilgi alış verişinde bulunarak koordinasyon faaliyetlerini paylaştılar.
Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz