İş Bankası’ndan ticari müşterilerine kolay nakit akışı yönetme imkanı İş Bankası’ndan ticari müşterilerine kolay nakit akışı yönetme imkanı

Zincir marketler için bir kural getirilmesi gerektiğinin şart olduğuna vurgu yapan Erzincan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, “Mahalle bakkalları ve yerel marketler can çekişiyor. Şehrimizde her cadde ve sokak başında bir biri ardına açılan marketler, bakkal ve yerel marketleri kapatma noktasına getirmiştir. Zincir marketler yatırım amaçlı değil paramızı götürme amacıyla geliyor” dedi. 

 Zincir marketlerin Erzincan’da daha da çoğaldığının altını çizen Limon, “Oradaki küçük esnafı bitiriyorlar. Bu da haliyle sektöre zarar veriyor ve fiyatlara yansıyor. Bu sebepten dolayı, öncelikle açılış kriterleri bir düzene bağlanmalıdır. Günümüzde zor şartlarda ayakta duran küçük esnaflar, büyük firmaların her mahalleye girmesiyle birlikte adeta can çekişmeye başladı. Küçük esnafın büyük sermayeye sahip böylesi marketlerle rekabet etmesi mümkün değil. Böylesi firmaların mahallelerden çıkarılması gerekiyor. Şehir girişlerinde uygun görülen yerler belirlenmeli ve firmaların market zincirleri oraya taşınmalı” dedi. 
Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Mücahit Özdemir