Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin Özel Halk Otobüsü ile ilgili zam açıklamasının ardından Erzincan halkı ülkemizde büyük felaketin yaşandığı ve Erzincan’da da büyük bir depremin beklentisinin  sürekli gündeme geldiği bu günlerde  yapılan zamma karşı tepki gösterdi.

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon, Özel Halk Otobüsü ücret artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Birlik Başkanı Bedir Limon açıklamasında; "5362 sayılı esnaf ve Sanatkârlar Kanunun 62.Maddesi gereğince ilimizde 26.02.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak özel halk otobüsü ücretlerinde fiyat değişikliği yapılacak. Özel Halk Otobüsü mesleği ile iştigal eden üyelerimizin talepleri doğrultusunda; Birlik Yönetim Kurulumuz 24.02.2023 tarihinde konu ile ilgili olarak toplantı yapmış ve yeni fiyat tarifesi onaylanmıştır. En son 02.09.2023 tarihinde tam-6,50 TL, Öğrenci 5,50 TL ve nakit 8,00 TL olarak onaylanarak yürürlüğe girmiş ve geçen süre zarfında asgari ücrete % 54,5 zam yapılmasıyla işçi ve işçilik ücretlerindeki olağanüstü artışlar, araç yedek parçalarına %300’lere varan artışlar, araç sigorta ücretlerine aylık otomatik olarak gelen zamlar, MTV ücretlerine %61,5 oranında gelen zamlar gibi artışlar yeni fiyat tarifesine geçmeye zorunlu kılmıştır.

Ford Otosan ilk entegre faaliyet raporunu yayımladı Ford Otosan ilk entegre faaliyet raporunu yayımladı

Birlik Yönetim Kurulu Toplantısında maliyetler ve vatandaşlarımızın alım gücü gibi çeşitli kriterler göz önüne alınmış, ince eleyip sık dokunarak karar verilmiştir. Buna göre tam-7,40 TL, öğrenci 6,40 TL ve nakit(kartsız) 9,00 TL olarak onaylanmıştır” dedi.
Yapılan zam 26.02.2023 tarhinden itibaren geçerli olacak.

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz