Türkiye merkezli, iş ve personel bulma, seçme ve yerleştirme hizmetleri sağlayan uluslararası bir firma olan WİN HR İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı Şirketi ile EBYÜ öğrenci ve mezunlarının yurtdışı istihdamına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokole Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük, WİN HR İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Dr. Mustafa Sedefoğlu ve Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer katıldı.

Yurtdışı istihdamına yönelik işbirliği projesi öncelikli olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bünyesinde yer alan Sağlık Bilimleri ile ilgili enstitü, fakülte ve meslek yüksekokulu öğrenci ve mezunlarını kapsamaktadır. Projenin önümüzdeki dönemde diğer bölümlerde de uygulanması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında sağlık alanındaki öğrenci ve mezunlara bilgilendirmeler yapılması, üniversitemizde dil eğitimleri verilmesi, WIN HR firması tarafından yurt dışındaki kurumlar ile anlaşmalar yapılarak, dil yeterliliğini yerine getiren öğrencilerin ilgili ülkeye yönlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Protokol töreninde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent mezun ve öğrencilerimize önemli fırsatlar sunan bu tür anlaşmalara son derece önem verdiklerini belirterek, küresel iş fırsatı sunan bu projenin öğrencilerimizin önemli bir iş deneyimi ve global bakış açısı kazanmalarına yardımcı olacağını dile getirdi.

Editör: Doğu Gazetesi