Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Yıldız mesajında; Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız manevi bereket mevsimi üç ayların içerisinde bulunan af dileyenlerin af edileceği müjdesinin verildiği içtenlikle edilen duaların kabul edileceği bir geceye ulaşmanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz.

Sevgili Peygamberimiz (sav) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..” buyurduğunu bizlere müjdelemiştir. (İbn Mâce, İkâmetü’s-Salavât, 191)

Bu itibarla Berat gecesi, bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Bu gece sadece kendimiz için değil bütün insanlığın hayrı için, Ümmeti Muhammedin hayrı için de bol bol dua etmeliyiz.

Rabbimizin rahmetinin sağnak sağnak yağdığı bu mübarek gecede kalbimizden kin, nefret, haset, öfke ve düşmanlık duygularını atarak af yolunu tutalım. Kendimiz için istediğimiz güzellikleri başkaları için de isteyelim ki Cenab-ı Hakk bizleri de bu güzelliklere mazhar etsin. Mazlum ve mağdurların, zorda ve darda kalmışların imdadına yetişmeye çalışalım ki Allah Teâla da bizlere yardım etsin. Dua, niyaz ve yakarışlarımıza sadece nefsimizi değil, eşimiz, çocuklarımız, ailemiz, ana-babamız, geçmişlerimiz, akrabalarımız, komşularımız, bütün kardeşlerimiz ve tüm insanlığı katalım ki herkes selamete ersin. Tüm yaratılanlara sevgi, şefkat ve merhametle bakıp öylece muamele edelim ki rahmet ve merhametin asıl kaynağı Yüce Rabbimizin Rahmetine merhametine mazhar olabilelim.

Hayatın kaçınılmaz acıları, umulmadık kederleri, tahmin edilemez kırıklıkları karşısında kendi içimize döndük. Aramızdaki yabancılıklar kalktı, sınırlar eridi. Artık aynı duanın avuçlarında birer can olduk. Bir olduk, birlik olduk. Birbirimiz için varolmayı öğrendik. Tanımadığımız insanların nefesleriyle nefes alır olduk.

11 şehrimizde betonların insanların üzerine yıkıldığı, yerin yarıldığı, şehirlerin yerle yeksan olduğu bugünler merhametimizle yeni şehirler kurma vaktidir. Yolların kesildiği bugün gönüllerden gönüllere yol yapma günüdür. Bugün diriliş günüdür Gün iyilikle ve merhametle yeniden ayağa kalkma günüdür. Yüreklerdeki umudu tekrar yeşertme zamanıdır. Yaraları şefkatle sarma günüdür. Gün toplumsal birliğimizi dosta düşmana gösterme zamanıdır. Gün yaralı yürekleri, imanlı gönülleri birleştirme zamanıdır.
Bütün bu yaşanan acıların, aziz milletimizin afetten rahmete bir çıkış bulmasına, maddi-manevi seferberliği hakkıyla yerine getirmemize, sorumluluklarımızı yeniden hatırlamamıza, birbirimize hakkı ve merhameti tavsiye eden bir toplum olmamıza vesile olmasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyoruz. Berat Kandili vesilesiyle beratımızın önünde duran her türlü engeli bertaraf ederek birbirimizin beratına yardımcı olmayı, dünyanın neresinde olursa olsun akan kan ve göz yaşının bir an önce dinmesini, Ramazan-ı şerife barış, huzur ve güven içinde kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.

İlk kez sinemaya gittiler İlk kez sinemaya gittiler

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz