25’inci International Business Forum’u ( IBF ) bu sene Azerbaycan Bakü de büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Erzincan Şube Başkanı Ertan Buyruk şunları söyledi; “Karabağ savaşından galip çıkmış kendine güveni artmış İki Devlet Bir Millet Azerbaycan gördük.

Türkiye’den 550 iş insanıyla katıldığımız program birçok ticari fırsat oluştururken, bir yandan da Azerbaycan’daki yatırım fırsatlarını tanımak noktasında bizlere katkı sağladı.    

Doğuda olmamız münasebetiyle ticaret yönümüzü Türki Cumhuriyetlere özellikle de Azerbaycan’a çevirmemizin ilimiz ticaretine büyük katkı sağlayacağı kanısındayız. Program kapsamında Erzincan MÜSİAD olarak Erol Söğüt (İnsaat ve Yapi malzemeleri), A. Zeki Torun (tekstil ve giyim ), Yaser Bayhan (otomotiv ve ulaşım ), bende sağlık dalında oldukça verimli ikili görüşmelerde bulunduk.

Ayrıca Türkiye den giden Genç MÜSİAD Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen “Ufuk Azerbaycan” konferansında üniversite öğrencilerine bu dönemin ana başlığı olan “YENİ” kavramının önemini ve buna bağlı olarak Azerbaycan’ın iktisadi kalkınması yolunda yeni nesil iş modellerine ve girişimlere yönelik görüşler ve tavsiyelerde bulundu.

Bizler için bir hayli verimli geçen bu ziyareti tamamlamanın mutluluğunu yaşarken 26’ıncı IBF’i büyük bir heyecanla beklediğimi ifade etmek istiyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi