.

Bilindiği üzere Albert einsteın dünyaca bilinen son yılların en deha ismi. Hayatı boyunca bir ışık süzmesi peşine koşarak aydınlığa hızlıca ulaşmaya çalışmış. Bu daha o çocukluk çağındayken başlamış. Bir profösöre karanlık aslında yoktur karanlık insanların aydınlığı göremedikleri dönemde bulundukları durumlara dedikleri isimdir demiştir. O yüzden de aslında hiçbir zaman karanlık yoktur. Karanlık kişilerin göremediklerine verdikleri addır. Örneğin Nikola tesla ve edison  aynı dönemde  elektrik ile ilgili düz akım ve ters akım ile bir sürü keşiflerde bulunmuşlardır. Ancak birinin gördüğünü diğeri görememiş diğerinin gördüğünü öbürsü görememiştir. Şimdi baktığımızda ise ikisininde kullanaılabilir alanları saptanmıştır. Bu durum yani 2 rekabet ismin şimdiki zamanda ortak çalışabileceğini göstermektedir.Kendisine deli denmesine rağmen  Albert eınstein bu ışık süzmesi peşine koşmayı yıllarca sürdürmüş ve enson ışık hızını tanımlamıştır. Bu bizlerin bedeniyle ancak 3 ay 180 km hız saatle hiç durmadan giden bir araçla yol almayı tanımlayabilir.       

Albert  eınstein ışık hızı teoremiyle ilgili çalışmalrına ışınlanma ile ilgili deneylerle devam etmiştir. Phıledelphıa ışınlanma deneyinde bir gemi bulunduğu limandan yüksek elektromanyetik alan oluşturularak bir anda ortadan kaybedilmiştir. Sonra geri döndüğünde bir kısım mürettebatın demir levhalara yapıştığı bir kısmının ise vücut parçalarından bazı bölgelerin  görünmez olduğu tespit edilmiştir. Buradan da anlaşıldığı üzere ışık hızı insan bedeniyle uyumlu değildir. Madam curı radyoaktif element bulup karıştırırken her yerin aydınlık olacağını düşünmüş ve tedavi  yöntemi olarak kullanılabileceğini düşünmüş .

Aynı Einstein gibi madam curıe de iyi keşifler yaparken yıkımlara da neden olmuştur. İki dehanın  birleşimi dünyanın en büyük felaketi  atom bombasının keşfine neden olmuştur. ABD kıyamet kasabası oluşturarak ilk olarak atom bombası deneyleri yapıp Japonyada uygulayarak dünyayı bambaşka bir yöne değiştirmiştir. Sonuç aslında bu dünyanın biteceği ve ışık hıznın ve ışınlanmanın mümkün olduğu bir döneme evrileceği görülmüştür. Yani bizlerin de bidiği üzere cennet aydınlığına çıkışı Albert eınstein görmüştür. Bizler de  inşallah onlar gibi ebedi saadeti bu dünyada görüp ulaşabilmeye çalışan insanlar oluruz.