13 Şubat tarihinde yaşanan toprak kayması neticesinde kaybolan 9 işçiye ulaşmak için sürdürülürken riskler sebebiyle durdurulan arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı. Çalışma alanının büyüklüğü sebebiyle şu anda 200'ün üzerinde kamyon ile 2 binin üzerinde çalışan tarafından toprak taşıma çalışmaları devam ediyor. 

Toplanan bilgilere göre çalışma sahası genişletildikçe günlük olarak çekilen toprak oranı da artacak. Şu anda günlük 50 bin metreküp toprak yedek depolama sahasına gönderilmek üzere kaldırılıyor. 

Siyasetçiler ve unutulmayan sözleri!! Siyasetçiler ve unutulmayan sözleri!!

Siyanür sızıntısına önlem olarak Barajların yapıldığı Sabırlı deresinde yeraltı ve yerüstü suyundan da bilim adamlarınca belirlenen 12 ayrı noktadan günlük numune alınıyor. Bu numuneler iki ayrı bağımsız laboratuvarda ölçümleniyor.

9 kişinin yakınları maden sahası içerisinde riskten uzak bil bölgede kazıcıların yaptığı çalışmaları anlık olarak izleyebiliyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun da sürekli kontrolü altında yürütülen çalışmalar kepçe ve kamyonların çalışacağı alanın daha da genişlemesinden sonra iyice hız kazanacak. 

Editör: Mücahit Özdemir