.

NASA bildiğimiz üzere uzun yıllardır  uzay,dünya,  güneş, ay ve diğer gezegen sistemlerini takip etmektedir. Allah dünyayı yaratırken on sekiz bin alemin içinde bir alem olarak yaratmıştır. Yani insan bunların birer numunesidir. Bu anlamda dünyada ve çevresinde gördüğümüz tanımlamalar ve ne işe yaradıkları Kuran- ı Kerim vasıtasıyla bizlere aktarılmıştır. Güneş ve ayın bir zaman birimi olduğu ile dünyanın etrafında, kendi yörüngelerinde döndüğü anlatılmıştır bizlere. Örneğin kara delik diye anlatılan olayın yıldızların sönmesi olduğunu da Kuran yoluyla anlıyoruz. İnsan dünyada yaptıklarıyla etkilediği sistemleri düşünse yapacağı hareketlerin sınırlarını da bilir. Bu anlamda ayrıca masum bir insanı öldürmenin tüm kâinatı öldürmek olduğu da bilinmektedir. Yani bu zaman aralığı içinde neyi yapıp neyi yapmamız gerektiği de Kuranda anlatılmıştır. NASA da ay ve güneşin hareketlerini takip etmekte dünyadaki sel ve depremlerin bu yörüngelerdeki değişiklikler ile ilgisi olduğunu belirlemektedir. O yüzden insanlar öylesine savaş çıkarmamalı, öylesine masum insan öldürmemelidir. Bunu yaptığında kendi ayağına da baltayı vurduğunu bilmelidir. Çünkü bu yapılan olaylar mizanı bozar. Ve yapan kişiler de rahat yaşayamaz olur. 

Dünyanın uzayla ilgili maceralarına baktığımızda Neil  Amstrong, Yuri Gagarin gibi astronotların uzaya çıkmasıyla buradaki yerler hakkında da bilgilenmeye başladık. İletişim sistemleri için aya uydu gönderdik. Güneş sistemini takip için uydular gönderdik. Sonuç göktaşları dünyamıza daha fazla düşmeye başladı. Seller depremler arttı. Demek ki yine mizanı bozduk. Sonuç oralardan da dünyamıza  meteorlar düşmeye başladı. Marsta şehir kuracağını iddia edenler birçok insanın ölebileceğini anlayınca bu fikirlerden de uzaklaştı. 

Yani dünya imtihan yeri olduğundan belirli sınırları hava, su gibi ihtiyaçların varlığı nedeniyle belirli kısıtları olan bir yerdi. Ve bir zaman vardı. Buna kıyamet saati deniyordu. İnsanoğlu hem kendi ölümüyle küçük kıyamete; hem de toplu ölümlerle de büyük kıyamete hazırlanıyordu. NASA bu evrede ayın yörüngeden çıktığına dair bilgileri ancak filmlerle duyurabiliyordu. Yani insanlara dikkat! burada işler iyi gitmiyor diyen yoktu. Ama bir anda gelen seller, fırtınalar, depremler bize bazı şeyleri gösteriyordu. Tüm ABD geçen kış -60 derecede az kalsın donarak ölecekti örneğin. Kanada’da ani sıcaklık yüksekliği nedeniyle binlerce insan evlerinde öldü. Bunun gibi daha nice hava olayları. Belli ki güneş de yörüngesinden çıkmıştı. Kuranda kıyametin son alameti güneşin batıya geçeceği ve oradan doğacağıydı. Yani güneş ve ay bir araya gelecek ve dünya sonlanacaktı. Cennete açılan bir dünya dileğiyle…