Erzincan Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından kurumlarının bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütmüş oldukları faaliyetlere ilişkin sunumlar yapılarak, yürütülen çalışmalar hakkında kurula bilgiler verildi.

Yapılan sunumların ardından diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da 2022 yılı içerisinde bağımlılıkla mücadele konusunda yapmış oldukları çalışmaları ve 2023 yılında yapacakları faaliyetleri katılımcılar ile paylaştılar.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, bağımlılıkla mücadelede eşgüdümün önemine vurgu yaparak, bağımlılıkla mücadelede sadece bir veya birkaç kurumun değil tüm kurumlarımızın sorumluluğunun olduğu bilinciyle hareket edildiğini belirtti. Toplumumuz için özellikle de gençlerimiz için çok önemli olan bağımlılıkla mücadele konusunda kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımıza ve ailelerimize de çok önemli sorumluluklar düştüğünü belirten Sayın Valimiz, her türlü zararlı alışkanlıklardan özellikle de gençlerimizi korumanın hepimizin en önemli sorumluluğu olduğunu ifade etti. 

Bağımlılıkla mücadele konusunda bugüne kadar yapılan özverili ve gayretli çalışmalardan dolayı tüm emeği geçenlere ve kurul üyelerine teşekkür eden Erzincan Valisi Mehmet Makas, zararlı alışkanlıklara sıfır tolerans prensibiyle önümüzdeki dönemlerde de çalışmaların aralıksız bir şekilde devam etmesini istedi.

Düzenlenen toplantıya; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selen Akbaş Gün, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve ilgili kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“Would You Mind Set?” adlı projenin açılış töreni yapıldı “Would You Mind Set?” adlı projenin açılış töreni yapıldı

Adem KÜÇÜKKAYA

Editör: Mücahit Özdemir