Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından paylaşılan verilerde son bir haftada 800.000'in üzerinde kişinin yatırımlarında büyük bir düşüş gözlemlendiği paylaşıldı. Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından paylaşılan açıklamanın detaylarında pay senedi yatırımcı sayısının 29 Aralık tarihinde ve o haftada bir önceki haftaya göre kıyaslandığında 833.119 kişi azaldığı fark edildi. Aynı hafta içerisinde bu değer 10,13 trilyon TL'den 11,03 trilyon TL'ye kadar düştü

Borsa Yatırımcısı Tek Tek Ayrıldı!

Borsada hisse senedinin alım piyasalarında başlayan bu çalkantılı süreç borsaya giriş yapan küçük yatırımcıların tek tek ayrıldığını ortaya koymuş oldu. Arzda yaşanan azalma ve ufak getiriler nedeniyle umduğunu bulamayan borsa yatırımcısı platformdan çıkmayı daha uygun gördü.

Borsadan Ayrılışların Sebebi Meğer…

Uzmanlara göre bu düşüşün bir diğer nedeni yılın son haftasında başlayan Noel tatili nedeniyle kurumsal yatırımcıların işlemlerinin devreden tamamen çıkarılması bu nedenle daha düşük hacimli bir işlem grafiğinin oluşmasıydı. Günden güne yükselen mevduat faizleri de bu düşüşü tetikleyen bir diğer neden olarak görüldü.

TEB'den emekli çiftçilere 14 bin liraya varan promosyon TEB'den emekli çiftçilere 14 bin liraya varan promosyon

Editör: Doğu Gazetesi