Umreciler bilgilendirildi Umreciler bilgilendirildi

Erbay Karakaya, spor yapmanın önemine dikkat çekerek; “Sağlıklı bir vücuda sahip olmak, herkesin amaçladığı bir arzu. Sağlıklı vücut için beslenmenin yanı sıra spor yapmak da kritik derecede önemli. Vücut geliştirme ise sağlıklı ve estetik görünümlü bir yaşamın kapılarını açıyor. Vücut geliştirme konusunda yoğun şekilde mesai harcayan sporseverler, şık bir görünüşü de amaçları arasında barındırıyor. Hem bayan hem de erkek için güzel bir dış görünüş hiç kuşku yok ki pek çok açıdan avantaj sağlıyor. Fit bir vücut ile özgüveniniz dahi yükselebiliyor. Ünlü spor eğitmeni Erbay Karakaya’ya vücut geliştirme konusunda mikrofon tuttuk. Değerli görüşleri oldukça aydınlatıcı olacaktır.

Vücut geliştirme denildiğinde ne anlamamız gerekiyor?

Vücut geliştirme, birçok farklı kas grubunun geliştirilmesi anlamına gelmektedir. Bunun yanında değişik organlarımızın etkin şekilde çalışmasını ve vücut içi dengelemeyi sağlar. Vücut geliştirme sadece kaslı bir vücuda sahip olma süreci değildir. Sağlıklı bir yaşamın formülüdür. Daha kolay hareket edebilmek, daha güçlü kemiklere sahip olabilmek, değişik fiziksel hareketleri rahatlıkla yapabilme gibi gündelik hayatta kullanabileceğimiz pratiklikler getirir. Vücut geliştirme, tüm vücudun dengeli şekilde güçlendirilmesi ve organların  kendi kapasitesini kullandırtabilecek bir  seviyeye getirilmesidir.

Vücut geliştirme egzersizler kadar diğer spor branşlarını da yapmalı mıyız?

Vücut geliştirme çeşitli programlar çerçevesinde ve muhakkak bir spor eğitmeninin kontrolünde yapılmalıdır. Bu programlar yüzme, ip atlama, koşu ve benzeri değişik aktiviteleri de ek olarak içinde barındırabilir. Barındırması da verimlilik açısından önemli ve gereklidir. Örneğin yüzme farklı kas gruplarına doğrudan olumlu şekilde etki eder, bisiklet sürmek özellikle ayaktaki kas grupları gelişimi için ideal bir spordur. Farklı tipteki spor branşlarını vücut geliştirmede destekleyici unsur olarak görebiliriz ve düzenli olarak uygulamak son derece yararlı olacaktır. Her şey ağırlık kaldırmak değildir ve vücut geliştirmedeki bu yanlış algıyı spor eğitmenleri yıkmaya çalışmaktadır” dedi.

Editör: Adem Küçükkaya