Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi koordinatörlüğünde Erzincan Akademi öğretmen eğitimleri bünyesinde Beykent Üniversitesinden Prof.Dr. Ayşe Nilay Evcil tarafından Zoom üzerinden 'Kapsayıcı Tasarım ve Kapsayıcı Eğitim İçin Farkındalık' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır.

Kapsayıcı tasarım ise insanlardaki "engel" olarak tanımlanan tüm farklılıkları dikkate alarak kimseyi dışarıda bırakmadan tasarım çözümleri üretmeyi amaçlayan bir metodoloji ve bir bakış açısıdır.

Okullarımızda ve sınıflarımızda öğrencilerimizin bu anlamda fırsat eşitliğini yakalayabilmesi önemli bir husustur. Okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin de bu bakış açısıyla öğrencilerimiz için kolaylaştırıcı olması dikkate alınması gereken noktalardan biridir.

Bu kapsamda öğretmen ve okul yöneticilerimize destek olabilmek adına Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi koordinatörlüğünde Erzincan Akademi öğretmen eğitimleri bünyesinde Beykent Üniversitesinden Prof.Dr. Ayşe Nilay EVCİL tarafından 07.01.2021 tarihinde saat 19.00'da Zoom üzerinden 'Kapsayıcı Tasarım ve Kapsayıcı Eğitim İçin Farkındalık' konulu bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Açılış konuşmasının Strateji Geliştirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi Şube Müdürü Hüseyin Erol tarafından yapıldığı toplantıya, ilimizdeki okullardan idareci ve öğretmen olmak üzere toplam 130 kişi katılım sağlamıştır.

Toplantıda Sayın Evcil engel grupları, erişilebilirlik, engelli nüfusu ve bu nüfusun ihtiyaçları gibi konular üzerinde durmuştur. Çevremizin engelleyici olmasındansa daha kapsayıcı fırsatlar sunması toplantının ana teması olmuştur.           

Editör: Doğu Gazetesi