Erzincanlı çocuklar, deprem nedeniyle çadırlarda barınan Malatya'daki akranlarına "sevgi" ve "moral" notları bulunan kekler gönderdi.

Mart ayında 29 bin 680 yolculuk yapıldı Mart ayında 29 bin 680 yolculuk yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da çeşitli noktalara kurulan çadır kentlerde yaşamaya devam eden çocuklar bu gün bir sürprizle uyandı. Erzincanlı yaşıtları tarafından gönderilen kekler ile karşılaşan malatyalı çocuklar kekleri yedi, üzerindeki notlarla da moral buldu.

Türkiye'nin birçok ilinden kente gelen psikososyal destek ekipleri, Malatya'da, çadır kentlerdeki çocuklara hediyeler getiriyor.

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren sevgi evlerinde kalan çocuklar ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) personelinin çocukları da Malatyalı çocuklara çok anlamlı hediye yolladı.

 "Notları görünce çok duygulandım"

Sevgi evlerinde kalan çocuklar ile kurum personelinin çocukları, deprem bölgesine gönderdikleri keklerin üzerine "Sen gül dünya gülsün, "Sen hep gül", "Sen hep mutlu ol", "İyi ki varsın" gibi sevgi ve moral yüklü notlar yapıştırdı. Kekler, Malatya'ya gelen psikososyal destek ekiplerince çadır kentte konaklayan çocuklara dağıtıldı.

Erzincanlı çocukları hazırladığı anlamlı hediyeleri Malatya'ya getiren Muammer Özyurt, kendilerinin de depremi bilen bir il olduklarını ifade ederek, deprem acısını yaşayan insanları en iyi kendilerinin anladığını söyledi. Malatyalı çocuklara çok değerli bir emanet getirdiğini kaydeden Özyurt, "Bu emanetler, ŞÖNİM, sığınma evi ve sevgi evleri personeli tarafından toplanmış. Buraya getirdik. Üzerlerinde güzel notlar var. Çocuklara vermek için çadırlara dağıtıyoruz. Notları da oradaki çocuklar ve çalışan personelin çocukları yazdı." diye konuştu. Özyurt, her kek paketinin üzerine bir not yapıştırıldığını belirterek, "Notları görünce çok duygulandım. Biz de deprem geçirdik. İllaki bunu çeken bilir. 1992 depremini biz de geçirdik." dedi.

"Onlara sevgimi yolluyorum"

Erzincanlı akranlarının gönderdiği not yazılı keklerden alan 11 yaşındaki Ermihan Yuka ise çok sevindiğini dile getirerek, "Bu kekleri ve notları bize gönderen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlara sevgimi yolluyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: aavideo