Belediye Başkanı Aksun, şehrin sadece mahalle ölçeğindeki peyzaj ihtiyacını karşılamıyor aynı zamanda şehrin geneline hitap edecek büyük ölçekli yeşil yaşam alanları oluşturmaya da devam ediyor.  

Erzincan Belediyesi vatandaşların özlemle beklediği Esentepe rekreasyon projesi, çocukların daha önce deneyimlemediği macera parkları, zemin trombolinleri, kaykay pisti, masal parkları, bisiklet yolları ve kapalı oyun parkı  gibi bir çok yeniliği içerisinde barındıran yaklaşık 180 Bin m2 rekreasyon alanının 1. Etabını oluşturan 60 bin m2 lik alanda çalışmalarına devam ediyor.
Yapılacak olan bu proje ile Esentepe vatandaşlar için keyifli bir sosyal yaşam alanı ve cazibe merkezi olacak. 
Ayrıca mevcut Esentepe Sosyal Tesisleri de yap-işlet-devret modeli ile ihale edilmiş ve yüklenici tarafından 2023 yılında tamamlanarak faaliyete geçirilecek.

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun Esentepe mesire alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. 

Mesire alanının ilkbaharda vatandaşların hizmetine sunulacağını söyleyen Başkan Aksun açıklamasında şunları ifade etti; “Esentepe mesire alanının bulunduğu yerdeyiz şu anda. Yaklaşık 180 Bin metrekare bir alandan müteşekkil şu anda yukarıya doğru çıkarken sol tarafında bulunan 60 Bin metrekarelik bir alanı şekillendirmek üzereyiz. İnşallah ilkbaharda burada hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

Bu 180 Bin metrekarelik alan içerisinde sosyal tesisleriyle, amfi tiyatrosu ile kaykay pistiyle ve dumanlı alan dediğimiz barbekülerin olduğu alanla birlikte vatandaşlarımıza hizmet verecek bir piknik alanı mesire alanı yapmaktayız.

İnşallah ilkbaharda tüm hemşehrilerimiz ile birlikte bu güzellikleri paylaşmış olacağız, şimdiden hayırlı kullanımlar diliyorum.

Esentepe’de yapılan binayı yap-işlet-devret ile bir vatandaşımıza ihale ettik. İnşallah onlar da 2023 yılının 7’nci ayında işletmeye açmış olacaklar, halkımızın hizmetine sunmuş olacaklar.” diye konuştu. 

Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi

Adem KÜÇÜKKAYA

ESENTEPE (3)_1680x944


 

Editör: Mücahit Özdemir