Cilt bakımında yağ kullanımı cilt uzmanları tarafından sıklıkla öneriliyor. Ancak cilde kullanılan çeşitli yağlar cildin gözeneklerinin tıkanmasına ve ciltte sivilce oluşmasına neden oluyor.

Cildin bitkisel yağlara olan ihtiyacının karşılanması için ise komedojenik olmayan yağlar ön plana çıkıyor. 

Komedojenik Yağlar

Komedojenik olmayan yağlar cilt için gerekli olan yağlar olarak tanımlanabilir. Çünkü bu bitki bazlı yağlar, cilt bariyerini güçlendiriyor, aynı zamanda  çeşitli vitamin ve mineraller içeriyorlar. İşte komedojenik olmayan yağlar ve cilde faydaları...

Argan yağı

Doğanın sıvı altını argan yağı cildi çevresel hasarlara karşı korumaya yardımcı oluyor. Cilde nem sağlıyor ve tahriş olmuş cildi rahatlatıyor.

Jojoba yağı

Cildi nemlendiriyor ve ince çizgi oluşumunu önlüyor. Güneş yanıklarını hafifletmeye yardımcı olduğu biliniyor. Aynı zamanda makyaj temizleyici veya kütikül yağı olarak da kullanılabiliyor.

Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı, cildi derinlemesine besliyor ve nemlendiriyor. Ayrıca serbest radikallerin hasarlarına karşı cildi koruyor.

Skualen yağı

Birçok cilt tipiyle uyum sağlayabilen bu yağ, ince çizgilerin oluşumunu ve cildin yaşlanma işareti olan pürüzlü görünümü azaltamaya yardımcı oluyor.

Kuşburnu yağı

Cildi yeniliyor ve aynı zamanda iyileştiriyor. Cilde yeterli nemi kazandıyor. İltihap yatıştırıcı özelliği ve sivilcelenme problemine iyi gelmesiyle ön plana çıkıyor.

Hint inciri yağı

Frenk inciri de denilen bu yağın göz altı halkalarının aydınlatılmasına yardımcı olduğu söyleniyor. Serbest radikallere karşı antioksidan koruma sağlıyor.

Kenevir tohumu yağı

Kenevir tohumu yağının egzama gibi atopik cilt problemlerinize iyi geldiği biliniyor. Öte yandan cildi güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı direnç göstermesini sağlıyor. Bu özelliği ile sivilce problemlerine karşı koruyucu özelliğini gösteriyor.

Maden suyuna ekleyin: Faydasına inanamayacaksınız! Maden suyuna ekleyin: Faydasına inanamayacaksınız!

Editör: Sena ERDOĞAN