Türkiye 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçime hazırlanırken partilerin genel merkezlerinde  de adaylık koşuşturması sürüyor. Yöneticiler, il başkanlıklarında toplantı üzerine toplantı yaparken aday adaylarının kim olması gerektiği üzerinde kafa yoruyor. 

Vatandaş, halkın yöneticilerini seçeceği seçimlere genel merkezlerin karışmaması temennisinde bulunuyor. Geçtiğimiz seçimlerde ki gibi genel merkezin bu konuda da hakimiyet kurabileceği tartışmalarını yapıyor. 

"Onların gülen yüzleri, bizim en büyük zaferimiz, en değerli madalyamızdır" "Onların gülen yüzleri, bizim en büyük zaferimiz, en değerli madalyamızdır"

Bu gün (17.03.2023) akşam saatleri itibariyle Erzincan'dan Milletvekilliği müracaatında bulunanların isimleri şöyle.

MHP

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden istifa eden Aziz Gün, Esnaf Mutlu Özdemir, Muhammed Karakelle  akşam itibariyle müracaatını yapan isimler oldu. MHP, 21 Mart tarihine kadar Müracaatları kabul edecek. 

CHP

Chp'de müracaat edenler de ufak ufak netleşmeye başlıyor. Ulalar eski Belediye Başkanı Yaşar Kaya, SGK'dan istifa eden Yalçın Tanrıverdi, Eski il başkanı Ayhan Doğan, Ziraat odası Başkanlığı'ndan istifa ederek aday adayı olan Tamer Geyik, Mali Müşavir Mehmet Demir,  Tüccar Özkan Beydili ile eski Erzincan milletvekili Eroğan Özyalçın.

 CHP'de bazı sürpriz isimler de geçiyor. Netleşince okuyucularımıza aktaracağız.

AK Parti 

Ak Parti'de de seçim çalışmaları son hızla devam ediyor.  21 mart itibariyle Erzincan'dan milletvekili Aday Adayı olarak müracaat edenler arasında Avukat Bahadır Pir, Avukat ve Partinin Merkez ilçe başkanı Ferhat Bulut, Elektrik ve Elektronik Mühendisi, eski Tedaş Genel Müdür Yardımcısı ve Müşavir Mustafa Taşdemir müracaatını yaptı. Ak Parti Genel Merkezine müracaat eden ve 2. seçim bölgesi olarak Erzincan'ı seçen bazı isimler de şöyle.

Mehmet Yıldız, Fahrettin Kır, Gökhan Tekbıyık, Şükrü Budak. 

Ak Parti'de aday adayı müracaatları 22 Mart tarihine kadar devam edecek.

Mücahit Özdemir

Editör: Mücahit Özdemir