AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Radyoloji Ultrason hizmetlerinin yeni alanına taşınmasıyla daha hızlı ve aktif hizmet vermeye başladığını belirttiler.

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada ultrason randevu süresinin 20 günden 1.5 güne indiğini belirterek: "Hastanemiz radyoloji ana bilim dalı ultrason birimi ek binamızda projelendirilen yeni alanında hizmet vermeye başladığından bu zamana ultrason randevularımızın süresi yaklaşık 20 günden  1 buçuk güne inmiştir. Hastanemizce alımı yapılan ve bakanlığımızca gönderilen yeni üst düzey teknolojiye sahip ultrason cihazlarımızla, daha kaliteli görüntü alınarak kesin tanı koymada başarıyı artırmıştır. Büyük ve ferah ortamı ile hastalarımız randevu saatlerini rahatça bekliyor,ekrandan hasta çağırma sistemi ile randevu saatini ve hekimini karıştırmadan en kısa zamanda işlemini bitimesi  sağlanmış oluyor. Girişimsel işlemler için de hastalarımız beklemeden işlemini yaptırabiliyor. Birim içerisinde bulunan raporlama odasında radyolojik ve girişimsel işlemlerin, kurulan raporlama sistemi ile işlemden hemen sonra raporları yazılmış oluyor.

 Şimdi de MR ve Tomografi birimimiz için yapılmakta olan yeni 400 metrekarelik alana taşınma süreci başarı ile tamamlanmıştır. Planlanan yeni alanda Radyoloji alt birimleri büyük oranda bir araya getirilmiş oluyor. Son teknoloji olan MR ve tomografi cihazlarımızın yeni yerine taşınması ile hasta bekleme alanları  daha büyük ve ferah bir ortama kavuşmuş oluyor. Randevu işlemleri hasta hazırlık süreci daha da kısalarak düzenli hale gelmiştir.Radyoloji hekimlerimizin kontrolünde olması sağlanan yeni yerimizde; hastalarımızın çektirdiği mr- tomografi çekimlerinin raporlama işlemlerinin neredeyse tamamına yakınının hastanemiz radyoloji hekimleri tarafından yazılması sağlanacak ortam oluşturulmuştur.böylece yanlış raporlama riski ortadan kaldırılmış, konsülte  edilen hastaların anlık olarak raporunun hazırlanma olanakları doğmuştur.

 Tüm bu çalışmalar ile hasta konforu sağlanmış olmakla birlikte, hastanemizin hizmet kalitesini de üst seviyelere taşımış oluyoruz. Erzincan'ımız her alanda olduğu gibi sağlıkta da gelişmeye devam ediyor" ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi