Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda yapılan kahvaltı programına Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taşkesen ve ilimiz basın mensupları katıldı.

Toplantıda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, gece gündüz demeden toplumu bilgilendirmek adına fedakârca çalışarak kamu hizmeti görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. basın mensupları ile bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversitemizin son durumu ile ilgili gazetecilere bilgilendirme sunumu yaptı.

2006 yılından bu yana üniversitenin her alanda büyüme hızını artırdığını belirten Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde ki birim, personel, öğrenci sayıları ile birlikte fiziki olarak değişen gelişmelerden bahsetti. Son yıllarda Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin birçok alanda önemli başarılara imza attığını belirtti.

Öğretim elamanlarının çalışmaları sayesindeki başarılara da değinen Rektör Levent: “2021 URAP verilerine göre Türkiye’deki 207 Üniversite arasından 82. sırada olurken, 2000’den sonra kurulan 134 üniversite arasında 25. sırada yer almaktayız. Akademik performansa dayalı sayısal verilere göre değerlendirilen Dünya Üniversiteleri sıralamasında yer alan 203 Türk Üniversiteleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 44. sırada yer almıştır.” dedi. Bunun yanı sıra Üniversitemiz akademisyenlerinin Türkiye’de en çok atıf yapılan 10 bin akademisyen sıralamasında yer aldığını belirten Rektör Levent, üniversitemizin akademik başarı grafiğini sürekli yukarı çektiğini de sözlerine ekledi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversites’nin öğrenci sayısında bu yıl %83.94’lük oranında bir doluluk başarısı yakaladığını kaydeden Prof. Dr. Akın Levent, öğrenci sayısından daha çok öğrenci kalitesine önem verdiklerini belirtti.

Kahvaltı toplantısında son olarak Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde gerçekleşen fiziki alt yapı çalışmaları, yapımı tamamlanan ve devam eden projeler, üniversite araştırma ve geliştirme faaliyetleri, uluslararası ilişkiler ve anlaşmalar ve bünyesinde yeni kurulan birim ve uygulamalar hakkında bilgi verdi. Soru cevap şeklinde son bulan toplantıda Rektör Levent, Tüm basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Editör: Doğu Gazetesi