Erzincan'da resmi kurumlara ait araçların şahısların hizmetine sunularak kullanılmasına ilişkin şikayetler her zaman insanların kahvehanelerde konuştuğu konulardandır. Resmi kurumun aracı şunu götürmüş, şuna iş yapmış, şunun çocuğunu bırakmış okuldan alırken görüntülenmiş, gibi konular her zaman vatandaşın gündeminde.

Geçtiğimiz günlerde Erzincan'da bir resmi kuruma ait otomobilin Erzincan Fen lisesine öğrenci taşırken görüntülenmesi, aracın içerisinden anne, baba ve öğrenci olduğu düşünülen 3 kişinin inmesi akıllara resmi kurumlarda yaşanan başıboşluğu bir kez daha ortaya koyuyor. Öyle bir başıboşluk ki çiftliğe dönmüşüz desek yeridir.  

Önceki valilerimiz resmi kurumlara bununla ilgili olarak yazılar yazmıştı. Hemen yazıların ardından bile resmi araçlar kişisel ihtiyaçlarla ilgili kullanılmış, ilgili memurlarla ilgili hiç bir işlem yapılmamıştı. 

Bu işlemsizlikler aslında Devlet memurları kanununda yaşadığımız zaafiyetleri de göz önüne seriyor.

SENARYOLARI BİRLİKTE İRDELEYELİM 

Şimdi biraz şöyle düşünelim. Bu araç resmi bir iş için mi Fen lisesine geldi. "Evet" cevabını aldığımızı düşünelim. Peki evet derken "O ÖĞRENCİ EVSAFLARINA SAHİP ÇOCUĞUN O ARAÇTA NE İŞİ VAR." 

Araçtakilerin karı koca olduğun düşünürsek okulda öğrencilerinin bir problemiyle ilgilenmeye geldikleri sonucunu çıkaracağız ki "O ARAÇ İLE NİYE GELDİLER. 

Resmi hizmete mahsus aracı kullanan kişinin şoför arkada oturan bayanın da müdür, memur, çocuğun ise oğlu olduğunu düşünürsek "DEVLETİN MEMURUNU NİYE KİŞİSEL İŞLERİNDE KULLANIYORLAR" diyor.

Hemen aşağıda videosunu bulacaksınız. Bu video ile amacım videodaki kişileri incitmek asla değil. Kişiler düşüncesiz davranabilir. Hatasız kul olmaz mantığını biliyorum. Ancak bu aracı denetleme görevini yapan kişiler niye aldıkları paranın hakkını vermiyorlar... 

Sn Valim bu sizin tek başınıza yürüteceğiniz bir iş değil. Yapan kişileri denetleyenlerin gerekli cezaya çarptırılması noktasında gereğinin yapılmasını arzederim...

GÖRÜNTÜ BURADA