Sağlıksız beslenme, stres, değişken hava koşulları, yaşam şartları, zararlı alışkanlıklar gibi bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen birçok faktör  saçların dökülmesine ve canlılığını yitirmesine neden olabiliyor. Ancak uygulayacağınız 8 yöntemle saç dökülmelerini endişe etmenize gerek yok.

Saç dökülmesini engelleyen 8 yöntem;

BİM'e Robomaster  S10 Akıllı Robot Süpürge/Dikey Elektrikli Süpürge, Dijital Yağsız Fritöz, Ankastre Set geliyor BİM'e Robomaster S10 Akıllı Robot Süpürge/Dikey Elektrikli Süpürge, Dijital Yağsız Fritöz, Ankastre Set geliyor

Saçlarınızı ılık suyla yıkayın: Saç dökülmesi sebepleri denildiğinde akla sağlıksız kafa derisine sahip olmak geliyor. Dolayısıyla, saçların koparak dökülmesini önlemedeki en önemli faktörlerden biri kafa derisinin ve saç köklerinin sağlıklı olması. Bunun içinde saçların ılık suyla veya soğuk suyla yıkanması gerekiyor. Ilık ya da soğuk suyla yıkanan saç canlılığını geri kazanıyor.

Her gün yıkamayın: Saçları gün aşırı, fazla basınçlı olmayan suyla yıkamak ve saç tipine uygun bir şampuan kullanmak saç dökülmesini önlemek için önemli bir adım.

Saçlarınızı ıslakken taramayın: Duştan hemen sonra saçı taramak dökülme olasılığını artırır. Ayrıca saçı çok sık taramak da dökülmesine neden olur. Saç karışıklığını parmaklarla açmak dökülmenin önüne geçer.

Saçlarınızı ısıya ve zararlı kimyasallara karşı koruyun: Pek çok kişi saçlarına ısıyla şekil vermeyi tercih etse de bu durum saçların güçsüzleşmesine ve zaman içinde koparak dökülmesine neden olur. Saça ısıyla şekil vermeden önce kullanılan koruyucu bir serum ya da sprey, saçların ısıya karşı korunmasında yardımcı olur.  

Organik boya kullanın: Kimyasallarla yapılan işlemler ve boya saçın zayıflamasına yol açabilir. Bu nedenle saçı boyarken organik boya kullanılması ya da bir süre bu işlemlere ara verilmesi saçın yıpranmasına engel olur.

Saç derinize masaj yapın: Saç derinize dairesel hareketlere hafif basınç uygulamak  kan dolaşımını hızlandırarak saç diplerine giden oksijen miktarını artırır. Bu da saç köklerinin güçlenmesini sağlar.

Günlük protein ihtiyacınızı karşılayın: Vücut yeterli miktarda protein almadığında, saçın uzaması ve beslenmesi duruyor. Bu nedenle bir yetişkinin her gün 46 gram ile 56 gram arasında protein tüketmesi önem arz ediyor.

Demir yönünden zengin gıdalar tüketin: Vücutta demir eksikliği saç dökülmesine neden oluyor.  Saç dökülmesini önlemek için demir eksikliğinin giderilmesi gerekiyor.
 

Editör: Sena ERDOĞAN