Türkiye Yazarlar birliği Erzincan Şubesi kültürevindeki programlar devam ediyor. Haftanın konuğu Şair Mehmet Cihat Üstün’dü. 

Doç. Dr. M. Cihat Üstün Şiiri tarif ederken  ‘şiir, şair ve şuur’ kelimelerinin aynı kökten geldiğini belirterek : “Şiir şairin şuur altındakinin kâğıda dökülmüş halidir. Şiirinden şairin şuur altını okumak mümkündür. Bütün şairler şiirlerinde düşüncelerini yansıtırlar.  İyi ve güzel düşünen şairler iyi şeylar yazarlar.” Şeklinde konuştu.

Kendi yazdığı şiirlerden örnekler veren Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün şiirlerinin yazılış hikayelerini anlatarak müzik eşliğinde şiirlerini seslendirdi. 

Şair Üstün aşk şiirlerinin iki adresinin bulunduğunu, tekâmül etmiş olan aşkın ilahi aşk olduğunu, maddi aşkın dünyevi aşklar olduğunu belirterek, nihai aşkın Allah ve Peygamber aşkı olduğunu söyledi. Diğer aşkların kavuşmalarla birlikte sönük bir hal aldığını belirtti. 

Yaklaşık bir buçuk saat süren şiir dinletisinde Şair Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün on beş adet şiirini seslendirdi. 

El yapımı çantalar şıklığıyla göz kamaştırıyor El yapımı çantalar şıklığıyla göz kamaştırıyor

Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve Doç. Dr. Hüsrev Akın  M. Cihat Üstün’e katkıları sebebiyle bir teşekkür belgesi  verdi.

Editör: Merve Kiraz